Krakkóban juthatunk ki a hoki-vb-re

Létrehozva: 2014. szeptember 18. 19:42
Krakkó rendezheti az eredetileg Donyecknek ítélt jövő áprilisi, magyarokat is felvonultató divízió I/A jégkorong-világbajnokságot.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára a nemzetközi szövetség (IIHF) tenerifei kongresszusán hozott csütörtöki döntéssel kapcsolatban elmondta: Krakkó az eredeti időpontban, azaz 2015. április 18. és 24. között ad otthont a tornának.

A tervek szerint Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese sorrendben a japánokkal, a kazahokkal, az olaszokkal, az ukránokkal, végül pedig a házigazda lengyelekkel találkozik. Az első két helyezett jut fel a 16-os világelitbe, míg azt utolsó 2016-ban a divízió I/B-ben szerepel.

Az IIHF május 22-én döntött úgy - éppen Krakkó ellenében -, hogy Donyeck rendezheti a divízió I/A vb-t, noha az ukrán válság miatt a lengyelországi helyszín tűnt esélyesnek a szavazáson. Aztán a vb helyszínéül szolgáló csarnokot ismeretlenek május 27-én éjjel felgyújtották. Az ukrán szövetség augusztus közepén mondott le a rendezésről, miközben az érintetett magyar, lengyel, japán, olasz és kazah szövetség hivatalosan jelezte az IIHF vezérkarának, hogy Lengyelországban képzelik el a vb-t.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu