A kormány 50 milliót ad a BL-döntőre

Szerző: MTILétrehozva: 2014. február 13. 15:21
A kormány 50 millió forinttal támogatja a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi, budapesti négyes döntőjének megrendezését. Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke azt is bejelentette, hogy a kormány a Papp László Budapest Sportarénát ingyen bocsátja a szervezők rendelkezésére. Február végéig megkezdik a jegyek árusítását a nőknél első Final Fourra. A május 3-án és 4-én sorra kerülő négy mérkőzésre - a két elődöntőre, a bronzmérkőzésre és a fináléra - szóló belépők négy kategóriában, 9 900 és 34 990 forint (32-113 euróba) közötti összegbe kerülnek majd. A tiketteket a www.ehffinal4.com weboldalon lehet majd megrendelni.

Jean Brihault, a Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy májusban sikeres, telt házas esemény lesz Budapesten, amely méltó párja lesz a kölni férfi Final Fournak. Elárulta, hogy pár éve kaptak javaslatot a magyar szövetségtől arra, hogy a nőknél is rendezzenek négyesdöntőt, de meg akarták várni azt a pillanatot, amikor minden feltétel adott lesz hozzá.

A női Final Four költségvetése nagyjából a fele lesz a kölni férfi négyesdöntőének, pontos összeget nem említett. Az EHF egyrészt a technikai feltételek biztosításával, másrészt szponzorokkal járul hozzá a rendezéshez.

Michael Wiederer, az EHF főtitkára szerint úgy vágtak neki az idei szezonnak, hogy nyitva hagyták a lehetőséget a hagyományos, oda-visszavágós elődöntőknek és finálénak, valamint a Final Fournak is, és csak novemberben döntöttek az utóbbi mellett. Ezt egyrészt a magyar szövetséggel való jó együttműködéssel, másfelől a mérkőzések iránti hatalmas érdeklődéssel indokolta. Megjegyezte, hogy az első női négyesdöntőre, éppen az első férfi BL-döntő 20 éves jubileuma alkalmából kerül sor. A mérkőzésekkel párhuzamosan május 4-én Budapesten tartják az EHF kongresszusát, és itt ülésezik majd a női kézilabda tanács is, így néhány napra a Budapest lesz a sportág fővárosa.

Peter Vargo, az EHF marketingügyekért felelős ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a budapesti női Final Four mérkőzéseit egyedi talajon rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában, tárgyalnak az adidasszal arról, hogy a cég egy speciális labdát gyárt az eseményre.

Az EHF főtitkára azt is bejelentette, hogy ősztől módosítanak a női Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerén: eszerint a 2014/15-ös idényben a hatcsapatos csoportokban zajló középdöntő után oda-visszavágós, egyenes kieséses negyeddöntő következik, majd a Final Four.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu