BL-csúcs vár a Szegedre, Veszprémre

Szerző: MTILétrehozva: 2014. november 13. 18:04
A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzés előtt áll a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged, rajtuk kívül pedig négy másik magyar csapat is pályára lép a hétvégén az európai kupákban.

A Veszprém számára jó hír, hogy a felgyógyult Lékai Máté mellett a csaknem egy hónapot kihagyó Nagy László is bevethető lesz a Vardar Szkopje elleni szombati csoportrangadón. A magyar együttes négy forduló után százszázalékos, és a macedón csapat is veretlen, de otthagyott egy pontot Montpellier-ben. A két gárda a regionális SEHA Ligában már találkozott egymással, szeptember 13-án a Veszprém házigazdaként 31-23-ra nyert, ám most a korántsem barátságos szkopjei atmoszférával is meg kell harcolnia. Ha a Veszprém szombaton is győz, óriási lépést tesz a csoportelsőség, és a kieséses szakaszban ezzel járó kedvezmények felé.

Az EHF Kupa-győztes Szeged alapcélja a BL-ben, hogy továbbjusson a csoportjából, amelyben pillanatnyilag a második helyet áll a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev klubja, a lengyel Kielce mögött. Most a Nagy Kornéllal felálló Dunkerque lesz az ellenfél, és egy újabb siker esetén nemcsak a sereghajtó ukrán Motor Zaporizzsja, hanem a francia csapat is leszakadna, azaz a továbbjutás már a magyar együttes kezében lenne.

A női BL-ben a címvédő Győri Audi ETO KC már biztos csoportgyőztes és középdöntős, ugyanakkor azt még nem lehet tudni, hogy a mindkétszer legyőzött dán Viborg mellett mostani ellenfele, a horvát Lokomotiva Zagreb vagy a svéd Sävehof megy még vele együtt a 12 közé. Az egymás elleni pontokat a csapatok magukkal viszik. Ezért a Győrnek Zágrábban is győznie kellene, és jövő vasárnap, az Audi Arénában a Sävehof ellen is, hogy a maximális nyolc ponttal folytathassa a középdöntőben. Az ETO október 19-én 32-23-ra verte a Lokomotivát, de most már a várandós Görbicz Anita nélkül lép pályára.

A női EHF Kupában az Érd szombaton és vasárnap is találkozik - jó továbbjutási esélyekkel - a pályaválasztói jogáról lemondó svájci Nottwillal, ugyanakkor a Dunaújvárosnak meggyűlhet a baja a Vardar Szkopjéval főleg amiatt, mert a visszavágót rendezik jövő vasárnap a macedón fővárosban.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a női KEK-ben vigasztalódhat azok után, hogy viharos körülmények között - óvások és fellebbezés után - kiesett a BL selejtezőjében. A zöld-fehéreknek kötelező továbbjutniuk a szerb Jagodinával szemben, ehhez kell most komoly előnyt szerezniük a jövő szombati visszavágóra.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu