Kitett magáért a Veszprém a BL-ben

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2014. február 24. 16:40
A Veszprém kapta a második legkevesebb gólt (243), a gólkülönbsége (+60) pedig a harmadik legjobb volt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnap zárult csoportkörében.

A sorozat honlapja által hétfőn kiadott lista szerint egyetlen csapat sem lett százszázalékos - a Veszprém és a Barcelona az utolsó körben szenvedte el első vereségét (korábban volt már döntetlenjük) -, ugyanakkor mind a 24 érdekelt együttes szerzett legalább egy pontot. A 120 csoportmeccsen 68-szor hazai, 41-szer vendégsiker született, és volt 11 döntetlen is. Egyetlenegy találkozó hozott kevesebb mint negyven gólt (Dunkerque-Koldig 18-20), míg 42 alkalommal hatvan vagy több találat esett. A legtöbbször, 73-szor a Hamburg-Velenje meccsen rezdült a háló.

A legnagyobb különbséggel - 19 góllal - a Barcelona nyert a svájci Wacker Thun ellen (45-26), a Veszprém Zaporizzsja elleni, 17 gólos (44-27) hazai diadala a harmadik a listán.

A legjobb összesített gólkülönbség is a katalánoké (+92), a Veszprém harmadik (+60). A legkevesebb gólt a Kolding kapta, 240-et, a magyar bajnok 243-mal a második. A Barcelona lőtte a legtöbb gólt (348).

A góllövőlistát a halmstadi Magnus Persson vezeti, 67-szer volt eredményes, de csapata nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A legjobbveszprémi Momir Ilic, aki 62 találatával összesítésben a harmadik.

Először fordult elő, hogy egy ukrán csapat - nevezetesen a Veszprémet szombaton Harkivban legyőző Motor Zaporizzsja - eljutott a kiesés szakaszba, és a dán Aalborg is először szerepelhet a nyolcaddöntőben. A tavalyi nyolcaddöntősök közül kilencen - Veszprém, Barcelona, Kielce, Celje, Hamburg, Kiel, Metalurg Szkopje, Velenje, Flensburg - ismét továbbléptek a csoportból. A 16 továbbjutó kilenc országból érkezik: Németország (4 csapat), Szlovénia (2), Dánia (2), Lengyelország (2), Macedónia (2), Magyarország, Ukrajna, Spanyolország és Franciaország.

Három meccsen volt legalább 10 ezer néző a helyszínen. Ebből a szempontból a Dinamo Minszk-Barcelona derbi nyert, amelyet 15 320-an néztek meg, a Croatia Zagreb-Veszprém összecsapás a maga 11 ezer nézőjével a második a sorban.

A nyolcaddöntő sorsolását kedden délben rendezik Bécsben. A Veszprém az Eklemovic Nikolát is foglalkoztató lengyel Wisla Plockot, a macedón Vardar Szkopjét vagy az Aalborgot kaphatja ellenfélnek.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu