Sorsoltak a magyar-horvát Eb-re

Szerző: MTILétrehozva: 2014. június 19. 14:10
A magyar női kézilabda-válogatott a spanyol, az orosz és a lengyel csapattal került azonos csoportba a decemberi, horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Az már a csütörtöki, zágrábi sorsolás előtt kiderült, hogy Németh András szövetségi kapitány együttese a csoportmérkőzéseit Győrben vívja, és továbbjutás esetén - ehhez az első háromban kell végeznie négyesében - Debrecenben középdöntőzik.

A spanyolok a londoni olimpián bronzérmesek voltak, a 2013-as vb-n a kilencedik, a két évvel ezelőtti Eb-n pedig a 11. helyen zártak. Az oroszok Londonban nyolcadikként végeztek, a tavalyi vb-re nem jutottak ki, míg a legutóbbi kontinensviadalon hatodikok lettek. A lengyelek lemaradtak a 2012-es ötkarikás játékokról és Eb-ről, viszont a tavalyi vb-n a negyedik helyen fejezték be menetelésüket.

A magyarok a 2012-es Eb-n bronzérmesek, a tavalyi vb-n pedig nyolcadikok voltak, a londoni olimpiára viszont nem sikerült kijutniuk.

Amennyiben a Németh-csapat továbbjut Győrből, Debrecenben az olimpiai bajnok norvég, a vb-harmadik dán, valamint a román és az ukrán válogatott alkotta négyesből a három jobbik vár rá. A kontinensviadalt december 7. és 21. között rendezik.

A női Eb csoportbeosztása:
A csoport (Győr): MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Oroszország, Lengyelország
B csoport (Debrecen): Norvégia, Dánia, Románia, Ukrajna
C csoport (Varasd): Svédország, Németország, Horvátország, Hollandia
D csoport (Eszék): Montenegró, Franciaország, Szerbia, Szlovákia

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu