Vereséggel zárt, 3. lett a Mocsai-csapat

Létrehozva: 2014. január 5. 14:45
Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott Lengyelországtól a gyöngyösi Provident Kupa vasárnapi zárónapján.

 

A pénteki nyitónapon a csehekkel szemben 29-28-ra alulmaradt, majd másnap a fehéroroszok ellen 31-28-cal javító magyar csapat az első félidőben sokáig fej fej mellett haladt a tornagyőzelmet jelentő diadalért hajtó riválisával, amely a 12-11-es hátrányból "robbantott", és a hazai hibákat kihasználva 15-12-es vezetéssel vonult szünetre.

Térfélcsere után Mocsai Lajos együttese Ilyés Ferenc góljával, 16-16-nál érte utol ellenfelét, ám csakhamar ismét háromgólos hátrányba került (19-22). Ebből már nem tudott visszakapaszkodni az egyre inkább széteső válogatott, így harmadikként zárta a négy Eb-résztvevőt felvonultató tornát.

"Szinte minden lehetséges problémával találkoztunk az elmúlt három napban - mondta a meccs után kapitány. - Több olyan játékosunk is van, akinek inkább rehabilitálni kellene, mégis vállalta, hogy pályára lép a válogatottban. A sorozatterhelés során a csehek ellen nagyon hullámzó, a fehéroroszok ellen stabil játékot mutattunk. A lengyelek elleni meccs végére elfáradtunk, és azok a játékosok, aki az előző napokon jól játszottak, már kevesebbet tudtak hozzátenni."

"A csapatban azonban nagyon jó a morál, a fiúk becsülettel küzdenek és minden megtesznek az eredményességért. Az Európa-bajnokság előtt még van néhány napunk, a megszerzett tapasztalataink alapján folytatjuk a munkát. Az Eb-n nagyon nehéz csoportban szerepelünk, kemény meccsek várnak ránk, de maximálisan bízom a csapatban, a küzdőszellemükben."

A magyar válogatott a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel majd egy csoportban a jövő vasárnap kezdődő dániai Eb-n.

2014-ES PROVIDENT KUPA

3. FORDULÓ:
Lengyelország - Magyarország 30-23 (15-12)

Korábbi eredmények:
1. forduló:
Fehéroroszország - Lengyelország 29-28 (13-16)
Csehország - Magyarország 29-28 (15-13)

2. forduló:
Magyarország - Fehéroroszország 31-28 (17-11)
Lengyelország - Csehország 31-23 (14-10)

3. forduló:
Csehország - Fehéroroszország 32–30 (15–16)

A torna végeredménye (azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény dönt):
1. Lengyelország 4 pont
2. Csehország 4 pont
3. Magyarország 2 pont
4. Fehéroroszország 2 pont

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu