Veszprém, Szeged: irány a SEHA Liga

Szerző: MTILétrehozva: 2014. május 7. 15:31
A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége keddi ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a következő szezontól a Veszprém és a Szeged férfi csapata is bekapcsolódhat a regionális SEHA Liga küzdelmeibe.

A zágrábi központú ligát, a dél-kelet-európai kézilabdacsapatok régiós bajnokságát 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy az országukon belül viszonylag kevés igazán erős vetélytársat számláló együttesek több éles csatát vívhassanak, miközben külföldi vetélytársaikkal is gyakrabban mérhessék össze az erejüket.

"Az elnökség minden tagja azon a véleményen volt, hogy egy olyan mezőnyben szerepelni, amelyet jelenleg szerb, horvát, montenegrói, bosnyák, fehérorosz, szlovák és macedón együttesek alkotnak, csak előnyt jelenthet a magyar színek képviselőinek" - nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Vetési Iván, az MKSZ elnöke. Hozzátette: az biztosra vehető, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő veszprémiek élni fognak ezzel az új lehetőséggel, az EHF Kupában ugyancsak Final Four-szereplő szegediek viszont még nem hozták meg a végleges döntést.

A magyar szövetség ennek megfelelően kétféle forgatókönyv szerint készül átalakítani a hazai bajnokság forgatókönyvét. Ha csak a Veszprém indul a dél-kelet-európai versengésben, akkor a 13 csapatosra kibővített magyar bajnokságban 12 játszik majd itthon, és közülük öt jut majd be a rájátszásba, ahol a hatodik szereplő a Veszprém lesz. Ha a Szeged is csatlakozik a SEHA Ligához, akkor 14 csapatos lesz a magyar bajnokság, szintén 12 verseng majd a rájátszásba kerülésért, és ott csatlakozik majd a legjobb itthoni hathoz a Veszprém és a Szeged, magával hozva a ligában egymás ellen elért eredményeket - mondta Vetési Iván.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu