Megvan 2014 legjobb U21-es játékosa

Létrehozva: 2014. december 20. 12:29
Adnan Januzajt, Hakan Calhanoglut, Marquinhost és például Divock Origit fölényesen megelőzve a Liverpoolból Raheem Sterling fölényesen lett 2014 legjobb 21 éven aluli labdarúgója. A Tuttosport szaklaptól vette át a díjat.

Az egyre rangosabb elismerés egyáltalán nem meglepetés a mindössze 20 éves angol sztár számára, aki az idén berobbant, kulcsszerepet játszva a Liverpool bajnoki ezüstérmében, miközben a válogatott alapembere lett.

"Óriási sikernek értékelem ezt a díjat - kezdte a támadó klubja hivatalos honlapjának, majd lelkesen hozzátette. - Nagyon nagy öröm ez számomra és a családom számára. Egész életemben az vezérelt, hogy mindent megtegyek a futballpályán és elismerjenek. Nagyon sok embernek vagyok hálás, hogy erre a szintre eljuthattam."

"Mindig van tér a javulásra, jelenleg például lehetne néhánnyal több találatot, de nem használom ki az adódó helyzeteket. Persze még fiatal vagyok, sokat kell tanulnom. Ez a díj mindenesetre megmutatja, hogy hova lehet eljutni kemény munkával. Jó irányba haladok, tovább akarom folytatni az utat, és új szintre lépni" - zárta mondandóját.

Ezzel nem akármilyen társaság tagja lett, egyúttal Wayne Rooney után a második angol, aki megkapta a díjat.

A dobogósok (30 európai szaklap szavazatai alapján): 1. Raheem Sterling (Liverpool), 2. Divock Origi (Liverpool-Lille), 3. Marquinhos (PSG). Már csak az a kérdés, meg tudja tartani a Liverpool? A Real Madrid vinné...

AZ ARANYFIÚK LISTÁJA
2014: Raheem Sterling (Liverpool)
2013: Paul Pogba (Juventus)
2012: Isco (Málaga)
2011: Mario Götze (Borussia Dortmund)
2010: Mario Balotelli (Manchester City)
2009: Alexandre Pato (AC Milan)
2008: Anderson (Manchester United)
2007: Sergio Agüero (Atlético Madrid)
2006: Cesc Fabregas (Arsenal)
2005: Lionel Messi (Barcelona)
2004: Wayne Rooney (Manchester United)
2003: Rafael van der Vaart (Ajax)
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu