Melyik a szerdai BL-tuti? Elemeztük!

Létrehozva: 2014. október 1. 13:31
A Real Madrid, az Arsenal, a Liverpool is terítéken szerdai Bajnokok Ligája-előzetesünkben! Rókakoma, a Napi tuti sportfogadási bloggere tekintett a színfalak mögé, és mérte fel öt mérkőzésen az erőviszonyokat.

LUDOGOREC-REAL MADRID - kezdés 20:45 óra

  • A bolgár bajnok fogadja a spanyol bronzérmest a B-csoport 2. fordulójában.
  • A Ludogorecet néhány év alatt futatták fel a semmiből, zsinórban háromszoros győztes hazájában. A tavasszal óriásit menetelt az Európa-liga rájátszásában, azóta a keret egyben maradt, és sikerült az újabb lépcső, a BL-csoportkör. Liverpoolban egy hirtelen beszerzett kapussal is nagyszerűen helytállt, szervezett védekezését csak a végén törték fel. Otthona ahogy eddig is, 400 km-re Razgradtól, Szófia.
  • Az első számú kapus visszatér, a keret teljes.
  • A Real Madridról írtam a héten, a nyáron Toni Kroos és James Rodríguez váltotta Xabi Alonsót és Ángel di Maríát. Támadásban jobb, mint valaha, a védekező középpálya lyukas, és hátul is sok a hiányzó, ezért nyeli egyelőre ennyire a gólokat. A nyári kisiklást négy nyertes mérkőzéssel és 20-4-es gólaránnyal feledtette.
  • Fábio Coentrao (1/0), Sami Khedira (2/0) és Jesé (0/0) biztosan kimarad, Pepe kérdéses.
  • Kiütés? A Basel el-elkapta a nagyokat az utóbbi időben, ehhez képest ötöt nyelt Madridban. A Real márpedig idegenben az igazán félelmetes: 20 gólt lőtt hat múlt idénybeli BL-meccsén. Ehhez adódik, hogy a Ludogorec a svájci bajnok erejétől is elmarad, akkor nehéz elképzelni egy szoros meccset. Az egész a királyiakon múlik, ha van kedvük, rúghatnak hatot-nyolcat, ha nem, megállnak egy-két gólnál. A hétvégén a Bilbao jön, ami papíron nehéz ügy, valójában óriási gödörben van és a Real mindig agyonveri... Persze, a masszív bolgár védelem kihúzhatja, ahogy Liverpoolban, de nem hinném, hogy bírja sokáig tartani magát. Elnézve a Real védelmét, akár találhat is egyet, így a gólokban is lehet fantázia a hendikep mellett. Mindkettőre rablás az odds, 3,5 gól fölé, illetve -2-es ázsiai hendikepre kell menni, ha normális szorzót találjunk.

---

BAYER LEVERKUSEN-BENFICA - kezdés 20:45 óra

  • A német 4. fogadja a portugál bajnokot a C-csoport 2. fordulójában.
  • A Leverkusen biztos dobogósnak tűnt tavaly ősszel, aztán egyszer csak elvágták, a vezetőedzőt idővel kirúgták, és végül örülhetett, hogy BL-selejtezőbe került. Néhány jó igazolással kiválóan kezdte az új szezont, ám azóta lassított, Monacóban nyertes meccset dobott el vagy öt ziccer elpuskázásával, a bajnokságban csak egyszer nyert az elmúlt négy fordulóban. Eleinte termelte a gólokat, mostanában már ez nem megy annyira, a védelem viszont továbbra is sebezhető. Két kezdő középpályás (2/0, 4/0), egy kezdő védő (1/0) és egy csere támadó (2/1) hiányzik, egy kezdő védő (5/0) kérdéses.
  • A Benfica az El-en kívül mindent megnyert a tavasszal, a nyáron szokás szerint inkább eladott, Markovics, Oblak, Gomes, Garay, Cardozo és Rodrigo veretes névsor. Hasonló minőséget nem igazolt, de cserébe jött egy csomó tehetség. Nehezen kezdte az évet, a Zenit ellen 10 emberrel esélye sem volt, de mostanra egészen ütőképes. 5-1-0-s mérleggel máris szép előnnyel vezeti a ligát, már 15 gólt rúgott, a brazil tehetség, Talisca egymaga 5-nél jár. Kapusgondokkal küzd, az első számú eltiltott, helyettesei, Júlio César és Paulo Lopes kérdésesek. Ez faktor lehet.
  • Gólok? 2-es? Ha két hete rendezik a párharcot, rámondtam volna az 1-est, most már nehezebben. A Leverkusen nem annyira ütős, ahogy kezdte a szezont, a gólokat se nagyon szórja. Eközben egyre jobb és jobb a Benfica, amely a Lima, Taslisca, Gaitán, Salvio támadónégyessel életveszélyes lehet a megingatható német védelemre. Egy X, 2-t elképzelek, de inkább a gólok lehet itt az okos ötlet, hiszen a portugál kapusgondokat otthon nyugodtan kihasználhatja a Bayer. 1,62, hogy mindkét fél betalál, 1,70 a 2,5 gól fölé!

---

BASEL-LIVERPOOL - kezdés 20:45 óra

  • A svájci bajnok fogadja az angol ezüstérmest a B-csoport 2. fordulójában.
  • A Basel évek óta eladó csapat, hol van már például Sherdan Shaqiri vagy Granit Xhaka... Az elmúlt szezonban különösen meggyengült, a tavaszra azonban összeállít és mégis Európa-liga-elődöntőbe jutott. A nyáron Paulo Sousa volt a nagy fogás a padra kisebb értékű igazolások mellett. A bajnokságban egyelőre meggyőző, a legtöbb gólt rúgta, azonban feltűnő, hogy a Videotonnál a portugál mester annyira jól záró védelme itt nem áll össze. A 14 kapott gól az ötödik legtöbb a ligában, és a Real is megszórta.
  • A Liverpool tavalyi feltámadása után az őszt Luis Suárez nélkül kezdte, és egyelőre ez érezteti hatását, hiába a nagy bevásárlás a nyáron. Ez a csapat egyelőre fényévekre van a tavalyitól, az elvárás is nagyobb, a kettős terhelés is újdonság. Az utolsó öt bajnokiból csak egyszer győzött, és azt sem lehet mondani, hogy annyira brutális lenne a sorsolása. Can, Allen, Johnson, Flanagan és Sturridge továbbra sincs.
  • Akcióban az óriásölő? A baseli védelem ellen két gól simán összejöhet még a mostani kínlódó támadósornak is, de nyolc tétmeccsből csak egyszer úszták meg a Vörösök, így hátul szintén bajban lehet. Gólok, 2,5 felett és mindkét oldalon... A 2-est inkább békén hagyom, a Basel amúgy is óriásölő.

---

ANDERLECHT-DORTMUND - kezdés 20:45 óra

  • A belga bajnok fogadja a német ezüstérmest a D-csoport 2. fordulójában.
  • Az Anderlechtet tavaly nyáron kibelezték, az újjáépítésre rá is ment az egész ősz. A borzasztóan fiatal keret azonban tavaszra észhez tért, és a rájátszásban lehajrázott mindenkit. A nyáron döntő változás nem történt, sokkal jobb csapat, mint egy éve, veretlenül első hazájában, tele van gyors játékosokkal, kontrából életveszélyes, de elég sok gólt kap. A halvány Galatasaray ellen 60 percig kiválóan játszott, a végére nagyon elfogyott. Mivel nincsenek minőségi pótlások, így problémás, hogy egy kezdő védő és egy kezdő középpályás nincs, továbbá egy kezdő védő kérdéses.
  • A Dortmund papíron csalódást okozott az elmúlt szezonban, valójában szorult helyzetből hozta ki a maximumot a BL-negyeddöntővel és az ezüstéremmel otthon. Robert Lewandowskit két középerős igazolással pótolták. Krónikusan sok a hiányzó, most Kirch, Sahin, Reus, Mhitarjan és Blaszczykowski nincs, Gündogan és Kehl kérdéses. Nincs formában, három meccse nyeretlen, a védelem nem tud összeállni, a 11 kapott gól a ligában a harmadik legrosszabb.
  • Higgyünk a Dortmundban? A belga és a német liga ég és föld, de bonyolítható az ügy. A Dortmund legjobb idénybeli meccsét az Arsenal ellen játszotta, ám amúgy borzalmas formában van, állandó a sok hiányzó, míg az Anderlecht felfelé tart. Kicsit úgy érzem magam, mint kedden a Chelsea-vel, behúzhatja a BvB, de 1,60 körüli oddsért rablás tenni rá. Elnézve a két védelmet, itt is a gólok a logikus választás.

---

ARSENAL-GALATASARAY - kezdés 20:45 óra

  • Az angol 4. fogadja a török ezüstérmest a D-csoport 2. fordulójában.
  • Az Arsenal nem tud szabadulni démonaitól. Tavaly Mesut Özillel kilőtt, sokáig vezette a bajnokságot, de a sérülések és a többszörös terhelés szépen-lassan felőrölte. A nyáron Alexis Sánchez nagy fogás volt, de se egy Diego Costa színtű erőcsatár (szerintem Danny Welbeck nem az a szint), se egy Nemanja Matics típusú ütős védekező középpályás nem jött. Így aligha lép előre. Kínlódik is, eleve vért izzadva küldte haza a Besiktast a BL-ért, és azóta egyetlen tétmeccset nyert. Rengeteg a hiányzó, Ramsey (6/2), Arteta (4/0), Monreal (4/0), Giroud (2/1), Debuchy (4/0), Sanogo (2/0), Walcott (0/0) és Gnabry (0/0) kitesz majdnem egy ütős kezdőt.
  • A Galatasaray tavaly is kínlódott, a bajnokságban örülhetett a 2. helynek, a BL-ben továbbjutását a Juventus kínlódásának köszönhette. Pedig elnézve a keretet több van benne. A nyáron ezúttal nem igazolt sztárt, egy-két fontosabb játékos távozott. Nagy extrát nem lehet várni tőle. Felemás eddig az ősz, a gólszerzéssel bajlódik hazájában, védelme még úgy elmegy. Teljes kerettel érkezik.
  • Merjünk az Arsenal mellé állni? Formán kívül, rengeteg hiányzóval nehéz ügy, de szerencséjére ez a Galata sem nagy eresztés. Ijesztő lehet, hogy papíron jobb, mint a Besiktas, amely könnyedén ki tudta volna ütni az Ágyúsokat a BL-ből, ám augusztus végén fizikálisan volt jobb az angoloknál és nem minőségben. Az Arsenal otthon az őszi BL-meccseken ritkán hibázik, így is bőven kijön egy erős kezdő, és be kell, hogy húzza. Jelszó: nem az Arsenal a jó, a Galatasaray a gyenge!
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu