Van értelme 10 meccset kombinálni?

Létrehozva: 2014. október 27. 23:20
A labdarúgó fogadásoknak rengeteg fajtájuk van. Fontos, hogy pontosan értsük, hogy hogyan működnek, ez a fejezet ezek bemutatásáról szól, néhány gyakorlati tippel fűszerezve.

4.1. RÉSZ: A FOGADÁS FAJTÁI

A Tippmix kínálatában hozzászokhattunk, hogy zömében a mérkőzések kimenetelére tudunk fogadni, ám az online irodák ennél sokkal bőségesebb kínálatot tudnak felmutatni. A következőkben a legnépszerűbb típusokat dolgozzuk fel, így a két-, háromesélyes és kombinált fogadást, az ázsiai és európai hendikepet és a gólok számát.

1. Háromesélyes fogadás

  • Itt három lehetőséged van. Hazai győzelem, döntetlen, vagy idegenbeli győzelem.
  • Ezt három utas fogadásnak hívjuk. Itt előre pontosan meg kell jósolnod egy esemény kimenetelét, hogy megnyerd a fogadást. Ezt a típusú fogadást ismerhetjük 1x2 fogadásként is. Az 1 a hazai győzelmet, az x a döntetlent, a 2 pedig az idegenbeli győzelmet jelenti.
  • Ez a legnépszerűbb és legalapvetőbb fogadási forma, a Tippmixen ugyanúgy elérhető, mint az interneten bármelyik irodában. Érdemes 1,80 és 2,40 közötti oddsokat kiválasztani.

---

2. Kétesélyes fogadás

  • Néha a fogadóirodák lecsökkentik ezt a három lehetőséget kettőre.
  • Ezt „dupla esély” fogadásnak hívjuk, ahol egységes árat kínálnak a győzelemre vagy a döntetlenre. Ha a te csapatot győz, vagy döntetlent játszik, és ezt te helyesen tippelted meg, akkor nyertél. Ha a csapatod veszít, akkor nem nyerted meg a fogadást.
  • Akkor érdemes választani, ha a háromesélyes fogadásunkat finomítani szeretnénk. Például úgy érezzük, hogy az oddsok alapján esélytelenebb csapat elérhet valamit (például Liverpool-Swansea 1,70-3,35-4,00 az oddshármas, mi a 2-est érezzük, de inkább az X, 2-re voksolunk 1,90-ért).
  • Szintén jó lehet, ha rendkívül defenzív, illetve döntetlenre hajlamos csapatokra tervezünk fogadni.

---

3. Kombinált fogadás

  • Nem szorosan kapcsolódik az iménti két típushoz, de itt érdemes szót ejteni a kombinált fogadásról, amit úgy is ismerik, mint halmozott, vagy többszörös fogadás.
  • Ez a fogadási mód lehetővé teszi a játékos számára, hogy kombinálja különböző mérkőzések eredményeit. A vonzereje ezeknek a fogadásoknak az, hogy a kifizetés az egyes oddsok szorzata szerint történik.
  • Például te 20 dollár tétet tettél a következő öt mérkőzés kombinációjára:
  • Barcelona/Valencia 2,5 gól felett (odds 2.10), Real Madrid győz (odds 1.25), Chelsea győz (odds 1.50), Manchester United győz (odds 1.30), Liverpool döntetlen (odds 3.10),
  • Ha minden eredmény úgy alakul, ahogy te tippeltél, akkor a nyereményed is jelentékeny lesz: $20 x 2.10 x 1.25 x 1.50 x 1.30 x 3.10 = $317.36, azaz nettó nyeremény = $297.36 ($317.36 - $20)
  • Azonban az ÖSSZES eredménynek úgy kell alakulnia, ahogy a fogadásodat megtetted. Ennek a példának az esetében, ha a Liverpool nyer a – fogadott - döntetlen helyett, a te kombinált fogadásodat elvesztetted, még akkor is, ha a másik négy csapat megnyerte a mérkőzéseit. Általában véve nem támogathatóak azok a kombinált fogadások, ahol több mint három fogadás van. A potenciális nyereség a nagy halmozódás miatt nagyobb, mint az egyszerű fogadásnál, de az esély a nyerésre viszont ennek megfelelően sokkal kisebb.
  • Érdemes néhány (két, három, esetleg négy) mérkőzés kombinálásánál megragadni, ugyan a Facebook- és egyéb fogadási oldalak telis tele vannak óriási szorzókat és nyereményeket hordozó kötésekkel, nincs értelme ilyenre pénzt pazarolni. Borzasztóan nagy szerencsére van szükség 6-7 vagy több mérkőzés helyes eredményének eltalálásához, és ez már nem sportfogadás, hanem inkább szerencsejáték. Hosszú távon veszteséges vállalkozás, hiába kecsegtet rövid távon egy vagyon megnyerésével.

Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu