Fölényes győzelem, négyben a lányok!

Szerző: MTILétrehozva: 2014. július 22. 18:02
A világbajnoki bronzérmes magyar női válogatott 11-7-re legyőzte kedden az orosz együttest, és bejutott az elődöntőbe a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon.

Az utóbbi évek világversenyein rendre a magyarok nyerték az oroszok elleni mérkőzéseket, így történt például a 2012-es Eb bronzmérkőzésén, s a 2013-as világbajnokság csoportkörében is, de a két együttes legutóbbi találkozóján, a július eleji, oroszországi Kirisi Kupán is magyar siker született.

A Hajós uszoda mintegy kétezres, eső áztatta nézőközönsége előtt az A jelű négyesben másodikként végzett magyar csapat szerzett vezetést: a center Bujka Barbara húzta a másik csoportban harmadikként zárt oroszok kapujába a labdát (1-0). Utána többször is növelhette volna az előnyt a hazai együttes, de kimaradtak a ziccerek, s három perccel az első szünet előtt egyenlített a rivális (1-1).

Még a nyitónegyedben emberelőnyből Antal Dóra talált be (2-1), s ugyancsak a hat az öt elleni játék hozta meg a harmadik magyar gólt is Szücs Gabriella révén, már a második negyed elején. Keszhelyi Rita ötméteresből növelte a különbséget, a duplázó Antal pedig kacsázó lövéssel vette be a rivális hálóját (5-1). Egy orosz fór kimaradt, a túloldalon viszont Szücs bombája a jobb felső sarokban landolt (6-1). Még a nagyszünet előtt a sokadik orosz támadási kísérletet aztán siker koronázta, de így is négy gól volt a különbség a félidőre (6-2).

A harmadik nyolc perc elején emberelőnyből közelebb zárkózott a rivális (6-3). Gyors válasz gyanánt a csapatkapitány Takács Orsolya rést lelt az orosz védelmen, majd Kisteleki Dóra megúszás után ritkán látható technikai megoldással - tolással - juttatta a hálóba a labdát (8-3). Az oroszok szép akcióból megszerezték negyedik találatukat (8-4), de a meccs 13. gólját már a magyarok jegyezték: miközben dübörgött a lelátón a "Ria-Ria-Hungária!", a medencében Bujka látványos akciógólt lőtt (9-4). Emberelőnyből jött parányival közelebb az ellenfél (9-5).

A befejező negyed nyitányaként büntetőből Antal volt eredményes, a 10-5-tel pedig gyakorlatilag végleg megpecsételődött a rivális sorsa. Különösképpen, hogy alig valamivel később Keszthelyi lövése is célba ért (11-5). A magyar örömpólót már az sem zavarta meg, hogy fórokat értékesítve 11-6-ra, majd 11-7-re módosítottak a vendégek, a hazai válogatott bejutott a legjobb négy közé.

Merész András szövetségi kapitány a mérkőzés után az M1 csatornának nyilatkozva azt mondta, a csapat egyre jobban játszik az Eb-n, de talán még a most mutatott teljesítmény sem lesz elég az elődöntőben, ezért a játék minden elemében tovább kell fejlődniük.

"A mai mérkőzés végeredménye a két csapat közötti valós különbséget mutatja, mind játékosonként, mind pedig az összecsapás egészét tekintve" - tette hozzá a kapitány.

A folytatásban, csütörtökön a B csoportban győztes spanyolokkal 16.30 órától száll vízbe a magyar válogatott a döntőbe jutásért. A másik elődöntőben az A kvartettben első Hollandia - amely Spanyolországhoz hasonlóan automatikusan lépett tovább a legjobb négy közé - a ma esti olasz-görög párharc győztesével csap össze ugyancsak csütörtökön, 18.00 órától.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu