Margitszigeten az Úszó Szövetség

Létrehozva: 2015. január 24. 15:16
A 2021-es vizes világbajnokságot rendező Magyar Úszó Szövetség használatba veheti a Margitszigeten, a Hajós uszoda tőszomszédságában található klubházat.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderül, a kormány egyetért azzal, hogy a vb előkészítésében és megrendezésében közreműködő MÚSZ elhelyezését "méltó módon, hosszú távon" biztosítani kell.

Ezért úgy döntött, hogy a Budapest XIII. kerületében levő, a fővárosi önkormányzat és a Magyar Állam közös tulajdonában álló ingatlannak "a Magyar Állam tulajdonában álló tulajdoni hányada egy részének vonatkozásában a Klubházra és az annak használatához elengedhetetlenül szükséges területre használati megállapodás kerüljön megkötésre a Magyar Úszó Szövetséggel".

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányhatározat értelmében az érintett terület ingyenesen, határozott időtartamra, "a használati megállapodás hatálybalépésétől, de legkorábban 2015. április 1-jétől 2021. december 31. napjáig kerül a Magyar Úszó Szövetség használatába a világbajnokság szervezési és rendezési feladatai mint közfeladat ellátásának biztosítása érdekében".

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu