Világcsúcs született Berlinben!

Szerző: MTILétrehozva: 2014. augusztus 22. 20:29
A brit Adam Peaty új világcsúcsot állított fel 50 méter mellen a berlini úszó Európa-bajnokságon.

A mindössze 19 éves versenyző a szám pénteki elődöntőjében 26.62 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel öt századdal megdöntötte a dél-afrikai Cameron van der Burgh világcsúcsát, aki még 2009. július 29-én lett rekorder "cáparuhában".

Peaty - aki ezzel a berlini Eb első világcsúcsát úszta - eddig két aranyérmet szerzett a német fővárosban, 100 méter mellen és a 4x100 méteres vegyesváltó tagjaként állt a dobogó tetején.

Gyurta Gergely hatodik lett a 800 méter gyors pénteki döntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon.

A múlt héten nyílt vízen, 10 kilométeren tízedik, a csapatversenyben negyedik, szerdán - már medencében - pedig 1500 méteren hatodik Gyurta ezúttal is végig a középmezőnyben úszott, és végül 7:55.47 perces idővel ért célba, ami 13 századdal rosszabb, mint amit a csütörtök délelőtti előfutamban elért.
A győzelmet az 1500 méteren is első olasz Gregorio Paltrinieri szerezte meg.

Kozma Dominik új országos csúccsal hatodik lett a 100 méter gyors pénteki döntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon.
A Kőbánya SC 23 éves versenyzője csütörtökön előbb az előfutamban, majd az elődöntőben is felülmúlta saját rekordját, s ezt 48.76 másodperces idejével megtette a fináléban is. Ez az idő hét századdal jobb, mint amit egy nappal korábban elért. A klasszikus számot a francia Florent Manaudou nyerte, aki immár harmadik aranyérmét gyűjtötte be a német fővárosban.
Címkék: adam_peaty
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu