Amikor nyerő szériában voltam

Létrehozva: 2014. október 22. 16:22
Új cikksorozatot indít a SportHirado.hu! Célunk csakis és kizárólag segítséget nyújtani, irányt mutatni a sportfogadók számára. A következő hetekben rengeteg hasznos információval, nyerő stratégiával és megannyi hasznos linkkel látunk el benneteket, hogy garantáltan sikeres fogadók legyetek. A Kobra története - avagy barangolás a sportfogadás világában. Jó olvasgatást kívánunk!

A Kobra története - 3. rész

Az előző részekben arról beszéltem, hogy egy ideig jól elszórakoztam a fogadásokkal stratégia nélkül is, de aztán rá kellett jönnöm, hogy felkészültség, tudatosság, fegyelmezettség nélkül nem fogom tudni növelni a nyerési esélyeimet, és az egész nem lesz több kalandos bolyongásnál az oddsok világában.

Megvan a varázsa a nagy kötéseknek és az egzotikus országok sokadosztályú bajnokságainak is, de én inkább azt választottam, hogy csapást vágok ebben a dzsungelben, és megpróbálom a saját utamat járni.

Egy mondatban megfogalmazva a sportfogadás művészete az oddsban rejlő érték és az oddsban rejlő kockázat helyes felméréséről, és egymáshoz viszonyításáról szól. Már láttátok, hogy lettem tudatos sportfogadó, hogyan próbáltam megtalálni ezt az értéket. Az addigiaknál figyelmesebb lettem a mérkőzéseket befolyásoló tényezőkre, és alaposabb a meccskiválasztásnál.

El is kezdtem nyeregetni. Egyszer-kétszer nyerni még nem nagy kunszt, de nyerő szériában maradni: ez már kihívás. Olyan kihívásnak tűnt, amelyért érdemes sok időt is energiát sem kímélve rendszeremet apróbb részletekig menően is kidolgozni. Az elején azt csináltam, hogy meccseket választottam ki, és kielemeztem a csapatokat. Aztán megfordítottam a sorrendet. Csapatokat elemeztem ki, és választottam a meccseikből. Ez volt az a fordulat, amely alkalmanként nyerő szériákhoz vezetett, vagy segített azokban maradni.

Biztató kerettel rendelkező, taktikai értelemben összehangolt, mentalitását tekintve egységet alkotó, de még alulértékelt csapatokat kerestem, amelyek most kezdtek nyerő sorozatot, veretlenségi sorozatot, csak most léptek ígéretes időszakba vagy akár csak a közeljövőben léphetnek ilyen periódusba (1. pont). Azt, hogy mikor szálljak fel ezekre az expresszvonatokra, gyorsvonatokra, és meddig maradjak fent rajtuk, minden esetben előzetes elemzés alapján döntöttem el (2. pont), amely a soros ellenfél erős és gyenge pontjainak minél teljesebb körű feltérképezéséből és két csapat összevetéséből állt.

Ritkábban felülértékelt, leszálló ágban lévő csapatok ellen, döntetlenkirályokra, várhatóan sokgólos mérkőzésekre is specializáltam magam, ezekre is lehet stratégiát kidolgozni. Ez a taktika türelmet, fegyelmezettséget igényel, mert - mint mondtam -  van olyan hét, hogy 3-4 meccs is komolyan képbe kerül, de van olyan is, hogy egy sem. Elsősorban a topligákra alkalmaztam.

1. ÉRTÉKKERESÉSI SZEMPONTJAIM

Ha a bukmékerek által alulértékelt, felszálló ágban lévő csapatot keresek:
• sérültek felépülése
• eltiltottak visszatérése
• kulcsjátékosok formája
• új igazolások hatása, új érkezők, nagy tehetség sikeres beilleszkedése
• szárnyakat adó, nagy győzelem
• változás a taktikai hadrendben
• edzőváltás pozitív hatása
• fejlődési potenciál helyzetkihasználásban

Ha felülértékelt, leszálló ágban lévő csapatot keresek, amely ELLEN fogadnék:
• sérülések, eltiltások
• sorozatterhelés
• játékosok formahanyatlása
• keret gyengülése átigazolási időszakban
• súlyos kiütés
• taktikai káosz
• rossz öltözői hangulat
• egyénieskedő játékosok

2. ELŐZETES MECCSELEMZÉSEM SZEMPONTJAI

Várható kezdők, kispadok összehasonlítása
Sérültek, eltiltottak listájának összehasonlítása
Statisztikák elemzése (program, forma, H2H, hazai-idegenbeli mérleg, gólarány, góltípusok aránya, labdabirtoklási arány, lövések, szögletek, lesek, szabálytalanságok, nézőszám)
Tét, motiváció
Taktikák összehasonlítása (formációk, összehangoltság, játék felépítése, csapatvédekezés)
Egységesség, csapatszellem, öltözői hangulat
Tartás, küzdelmesség (pl.: hányszor ad le előnyt, hányszor áll fel hátrányból, hogyan viselkedik, ha kiemelkedően nagy a tét)
Edzőhelyzet
Közönségfaktor
Az utazás hosszúsága
Időjárási körülmények, a pálya talaja

Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Így lettem vesztesből sikeres fogadó
Új cikksorozatot indít a SportHirado.hu! Célunk csakis és kizárólag segítséget nyújtani, csapásirányt mutatni a sportfogadás világában. A következő hetekben rengeteg hasznos információval, nyerő stratégiával és megannyi hasznos...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ezért buktam el első 15 ezer forintomat
Új cikksorozatot indít a SportHirado.hu! Célunk csakis és kizárólag segítséget nyújtani, csapásirányt mutatni a sportfogadás világában. A következő hetekben rengeteg hasznos információval, nyerő stratégiával és megannyi hasznos...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: kobra
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu