Elkezdi a BL-ben „az új Barcelona”

Létrehozva: 2014. július 30. 16:23
A Salzburg eddigi három szezonbeli tétmérkőzésén 21 gólt szerzett, és pont úgy játszik, mint a Josep Guardiola féle Barcelona fénykorában. Szerdán megkezdi szereplését a BL-selejtező 3. fordulójában. Rókakoma, a Napi tuti sportfogadási blog szakértője elemezte nem csak Gulácsi Péterék párharcát, de még egy sor másikat.

Karabah-Salzburg - 17:30 óra

  • Az azeri első fogadja az osztrákot.
  • Ahogy írtam korábban, az azeri futball felfelé tart, a Karabah pedig nem csak hazájában, de az egész kaukázusi régióban uralkodik. A cél, hogy Európa-liga-, esetleg Bajnokok Ligája-főtáblára jusson. Bevásárolt néhány brazil játékossal, egy középpályás 22 gólig jutott közülük, de a csapat magját hazaiak adják. A Valletta ellen ez bőven elég is volt az előző körben, ám most peches a sorsolással. Szembe ugyanis Európa egyik leglátványosabban focizó csapata jön, így nem csoda, hogy a vezetőedző defenzív játékot ígér.
  • A Salzburg tavaly pechhel nem bírt a BL-selejtezőben a Fenerbahcéval, mind a két mérkőzésen voltak helyzetei, míg a labdai valahogy mindig befelé pattant a törököknek. Aztán letarolta az osztrák bajnokságot (36 mérkőzésen 110 gólt rúgva) és már-már az Európa-liga titkos esélyesévé lépett elő, amikor a Basel nagy mezőnyhátrányban focizva megállította. Ez egy újabb szerencsétlen párharc volt.
  • Most megtartotta tavalyi kulcsembereit, így Gulácsi Pétert is kapuban, és ez látszik hazájában, ahogy 10-1-re, 6-1-re és 5-0-ra nyerte eddigi három tétmeccsét. Támadásban Kampl, Mane, Soriano és Alan mind tarthatatlan lesz a Karabah számára. Lehet magyarázni, hogy az osztrák és az azeri foci között nincs nagy különbség, ám a Salzburg jelenleg más dimenzió, úgy játszik, mint fénykorában a Guardiola féle Barcelona: labdabirtoklással, sok passzal, beívelésekkel, gyors mozgásokkal variálva nyomást gyakorolva az ellenfélre.
  • Csak azon múlik, hogy a vendégek mennyire veszik komolyan, de szerencsére nem szoktak megállni 1-0-nál... Az odds nagyot esett, érthetően szétfogadták, már csak a hendire lehet normális oddsot kapni.

---

AEL Limasszol-Zenit Szentpétervár - 18:00 óra

  • A ciprusi második fogadja az orosz ezüstérmest.
  • Az AEL új keretet épít, akad néhány jó igazolás, de sok az ismeretlen név, egység most még aligha lesz, a bajnokság sem kezdődött el. Ezért a csapat erőssége, a védekezés is nehézkes lehet, támadásban pedig soha nem volt az igazi, ezúttal sem várható sok. Nem saját stadionjában, hanem egy kisebb arénában játssza a találkozót, nagyjából 7 ezer szurkolóra számíthat Cipruson a hőséggel is számolni kellene, 31 fokot és napsütést jósolnak szerdára, ami szerintem még elviselhető.
  • A Zenit edzője a tavasz óta André Villas-Boas, aki számára mindig is létfontosságú volt a kupaszereplés, a motiváció tehát nem lehet kérdés. A legnagyobb nyári igazolása a vb-ezüstérmes, sokáig a Manchester Uniteddel szóba hozot Ezequiel Garay a védelembe a Benficából, ő a friss hírek szerint ugyanúgy ott van Cipruson, mint a vb-t megjárt Hulk, Luis Neto, Nicolas Lombaerts, Axel Witsel, Juri Lodigin, Viktor Fajzulin, Oleg Satov és Alekszandr Kerzsakov. Tehát a legjobb kerettel, persze nem biztos, hogy jó erőállapotban érkeznek tehát a vendégek.
  • Nekem tetszik a 2-es, akár kisebb hendivel is. Az AEL-nél nagy a felfordulás, a Zenitben nagyon nehéz bízni a múlt szezon után, amikor hétről hétre csalódást okoztak, most mégis megteszem.

---

Grasshoppers-Lille - 19:00 óra

  • A svájci második fogadja a francia bronzérmest.
  • A Grasshoppers tavaly tért vissza az élmezőnybe, de a nemzetközi porondon nem sokat mutatott, a Lyon oda-vissza verte. A múlt szezonra a szinte örökös bajnok Basel gyengült, ám mégsem tudta megszorítani. A nyár negatív változásokat hozott, talán a legjobb támadó középpályás épp a Baselhez ment, de egy másik kezdő középpályás is hiányzik az első számú kapus mellett. Nem véletlen, hogy két vereséggel kezdett hazájában, ez a csapat nem a tavalyi.
  • A Lille-t az elmúlt években jól szétkapták (hol van már egy Éden Hazard, Dmitri Payet, Mathieu Debuchy, Aurelien Chedjou, Moussa Sow, Gervinho), ám elég jól igazol, és tudja tartani a lépést a legjobbakkal, így kétség sem fért múlt idénybeli dobogójához. A kulcs a védelem volt, amely alig-alig kapott gólt. Most is akad néhány kapós játékosa, ám eddig nem nagyon nyúltak a csapathoz, megőrizte erejét. Frissen eladták Divock Origit a Liverpoolnak, ám ő annyira nem nyújtott kiemelkedőt tavaly, mint a vb-n, inkább csere volt, ráadásul kölcsönben ezt a szezont még a Lille-nél tölti. Fontos, hogy három további vb-t megjárt játékosa, Salomon Kalou, Vincent Enyeama és Mio Mavuba még pihen, nincsenek keretben, míg a középpálya erőssége, Marvin Martin nagy kérdőjel.
  • Akad egy nyáron meggyengült és egy kulcsembereit nélkülöző csapat, ám nálam a Grasshoppers gondjai jóval nagyobbak (forma+keret), a Lille-t sokkal többre tartom alapjáraton, és ezen infók tudatában is. Szerintem X, 2 és 2-es, az odds nem véletlenül esik, de a döntlentre én azért levédeném a tippet.

---

Feyenoord-Besiktas - 20:00 óra

  • A holland második és a török harmadik mérkőzése.
  • Kulcsinfó, hogy a Feyenoord jelentősen gyengült, szinte teljes védelmét elveszítette, márpedig ez avb-bronzérmes holland válogatott gerincét adó Janmaat, De Vrij, Martins Indi hármas. Nehezen pótolhatók, ahogy az évek óta házi gólkirály Graziano Pelle is.
  • A Besiktas mindig hangzatos igazolásokkal próbálkozik, kevés sikerrel és igazán nem tud áttörni hazájában. Most a bajnok Fenerbahce kizárásával kap lehetőséget. Néhány nagy nevet elküldtek, a legnagyobb igazolás Demba Ba. Ő nem játszik, míg a védelem és a középpálya azért sebezhető.
  • Nehéz ügy, egy erősebb Feyenoordot szívesen támogatnék, így nem nagyon tudok.

---

Standard Liege-Panathinaikosz - 20:00 óra

  • A belga ezüstérmes fogadja a görög másodikat a 3. forduló első meccsén.
  • A belgák simán nyerték az alapszakaszt, de utána a rájátszásban viszont sikerült besülni. Hazai pályán 10-4-1-es mérleggel azért voltak jobbak, bár így is hagyományosan itt erős. A nyáron 21 gólos házi gólkirályát eladta, de két tűrhető csatára így is maradt. Igazán nagy igazolásokat nem hajt soha végre, most sem történt. Elindult a bajnokság, 3-0-s győzelemmel indított.
  • A Panathinaikosz óriási anyagi gondokkal küzdött az elmúlt években, pedig nemrég még rekordigazolást végrehajtva még Djibril Cissé is ott játszott. Az elmúlt szezonban nagyot hajrázva legalább megcsípta a második helyet, de így is nagyon messze van az Olympiakosz szintjétől. Pénzben most sem áll sokkal jobban, nagyon bevásárolni nem tudott. Akad minőség azért a keretben, Mladen Petric, Daniel Pranjic, Marcus Berg és Emil Bajrami hangzatos név.
  • Meglepően alacsony a belgák szorzója, egy bajnoki előnyük van, ez tény, de akkora különbséget nem látok a két liga és a csapat között. Az első mérkőzésen inkább azért hajlanék az otthon mindig erős Liege-re, de nem ilyen oddsért, túlságosan vékony.

---

Aalborg-Dinamo Zagreb - 20:15 óra

  • A dán bajnok csatázik a horvát elsővel.
  • Tehát a dán bajnok fogadja a horvátot. Nálam érv a nemzetközi rutin. Az Aalborg ugyanis utoljára 2008-ban járt BL-selejtezőben, azóta még az Európa-ligába sem kóstolt bele. Nem úgy a zsinórban kilencszeres horvát bajnok Dinamo, amely minden évek több kört megy és ugye 2012-ben elérte a főtáblát is. A másik pedig a legfrissebb hírek szerint két hiányzó a dánok keretéből. Hogy kikről van szó? Két középpályásról (28/1, 33/12), egyikük, Kusk a házi gólkirály. Visszatér viszont egy kezdő védő és egy kezdő középpályás a keretbe, hogy kezdenek-e, egyelőre nem tudni (29/2, 33/4). A bajnokságban egyelőre egy győzelemmel és döntetlennel, 4 ponttal tűrhetően kezdett
  • A Dinamónál a szokás szerint nagy volt a mozgás a nyáron, így eladta a megatehetségnek kikiáltott Alen Halilovicot és egy légiósát. Erősített viszont elég szépen, így jött három portugál, egy argentin, és horvát fiatalok, tehát a tavalyelőtt BL-főtáblát játszó, tavaly arról éppen lemaradó keret tovább erősödött. A bajnokságban végül megint nem volt ellenfele, de eleinte nehezen lendült bele, és az elmúlt években azért akadt gondja a selejtezőkben is. Erőssége a támadás, gondjai a védelemben lehetnek, ahogy a hétvégén a Lokomotiva elleni fővárosi rangadón (4-3).
  • Nem hiszem, hogy nagy különbség lenne a két liga között, viszont több szól a 2-es mellett, míg tipp lehet a mindkét csapat gólt szerez és a 2,5 gól fölé is, annak ellenére, hogy első mérkőzés.

---

Maribor-Maccabi Tel Aviv - 20:30 óra

  • A szlovén bajnok az izraeli ellen.
  • A Maribort tavaly nyáron figyeltem, akkor még nem pörgött fel igazán, a főtáblára jutott Plzen oda-vissza verte küldte haza, megérdemelten. Szinte már szokásos bajnoki aranyérme nem forgott veszélyben, de kicsit szorosabb volt a verseny. A nyáron nem sok változás történt, egy jobb játékos visszatért kölcsönből és egy ment. Európai porondon rutinos csapat, ugyanúgy megérte a tavaszt az Európa-ligában, mint a Maccabi. Azért látni a csapat határait.
  • A Maccabi szorosan nyert hazájában, de az elmúlt két évben egészen stabil mag alakult ki, Paulo Sousa továbbvitte a felfelé ívelő izraeli foci útján. A nyáron két jobb igazolást is tető alá hozott, egyet a Toulouse-ból, egyet pedig a Real Betisből - tovább erősödött. A keret rutinosabb, erősebb, nálam az erőbeli különbség a vendégekkel van, még akkor is, ha az előző körben azért döcögött a szekér egy andorrai amatőr csapat ellen. A visszavágót Cipruson rendezik, ám a fanatikus izraeliek szép számmal utaznak ennek ellenére is.
  • Most az X, 2 és 2-es felé hajlanék.

---

További elemzések és sportfogadási tippek a Napi tutin.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu