"A kezemben volt a győzelem! Sajnálom!"

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. január 16. 23:00
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-31-es döntetlent játszott az orosz csapattal a szerbiai Európa-bajnokság újvidéki csoportjának első fordulójában, hétfőn. Az utolsó pillanatban nyerhettünk is volna, de Ilyés Ferenc végül belement ellenfelébe. A veszprémi kézis sajnálja az esetet.


"Igazságos eredmény született - kezdte Mocsai Lajos szövetségi kapitány a meccs után. - Persze sajnálom, hogy az utolsó támadásunkat nem tudtuk góllal befejezni. Bízom abban, hogy ez a döntetlen erőt ad a folytatásra. Rossz hír, hogy két játékosunk is komoly sérülést szenvedett. A meccset jól kezdtük, még akkor is, ha az oroszok olyan stílust képviselnek, hogy nagyon nehéz ellenük játszani. Nekünk később három holtpontunk is volt, de mindig sikerült ezen túltennünk magunkat."

A vetélytárs hadvezére, Vlagyimir Makszimov elsősorban csapatával volt elfoglalva.

"A mérkőzés elején nehezen találtuk a magyarok beállós játékának ellenszerét. Amikor felálltunk, gyorsabbak lettünk, akkor is sokat hibáztunk. Megpróbálunk a folytatásban lényegesen kevesebbet rontani."

Ilyés Ferenc 2 másodperccel a végső dudaszó előtt dobhatott volna a kapuba, ám két orosz útját állta, a szerb bírók pedig belemenést fújtak. Ezzel eldőlt, marad az iksz.

"Fantasztikus mérkőzés volt - emlékezett vissza az újonnan kinevezett csapatkapitány. - Egy pontot veszítettünk, de egyet nyertünk is. Az én kezemben volt a győzelem, sajnálom, hogy nem lőttem be. Szomorkodásra nincs ok, csak a sérültek miatt. A továbbjutás még él."

Mocsai Lajos együttese szerdán az olimpiai és világbajnok, címvédő franciákat legyőző spanyolokkal találkoznak.

EMLÉKEZTETŐ:
FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, C-CSOPORT, 1. FORDULÓ:

MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG  31-31 (19-19)

Újvidék, 8000 néző, játékvezetők: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).

MAGYARORSZÁG: Fazekas, Mikler (kapusok), Ancsin, Császár 8 (2), Harsányi 1, Ilyés 3, Iváncsik G. 6, Iváncsik T., Krivokapics 2, Laluska, Mocsai 5 (1), Nagy, Putics 1, Schuch 1, Zubai 4. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

OROSZORSZÁG: Gramsz, Bogdanov (kapusok), Aszlanyan, Atman 2, Csernojvanov 1, Csipurin 6, Dibirov 4, Erokin, Filippov, Igropulo 2 (1), Ivanov 2, Koksarov 1, Kovaljev 4, Rasztvorcev 4, Selmenko 4, Sztarih 1. Szövetségi kapitány: Vlagyimir Makszimov.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1

A csoport másik meccsén: Spanyolország-Franciaország 29-26.

A C-csoport állása:
1. Spanyolország 1 1 0 0 29 26 +3 2
2. MAGYARORSZÁG 1 0 1 0 31 31 0 1
3. Oroszország 1 0 1 0 31 31 0 1
4. Franciaország 1 0 0 1 26 29 −3 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kézi Eb: nem bírtak fiaink az oroszokkal
VIDEÓ! A 2007-es világbajnokság után előttünk nyílt lehetőség, hogy az utolsó másodpercekben eldöntsük az oroszok elleni összecsapást, ám nem sikerült betalálnunk, így maradt a 31-31 a férfi kézilabda Európa-bajnokság...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu