A vacsora kihűlt, de jöhet a kézi Eb!

Szerző: N.KLétrehozva: 2012. január 14. 15:27
A papírforma ugyan ellenünk szól, de a magyar férfi kézilabda-válogatott becsülettel felkészült a január 15-én rajtoló Európa-bajnokságra. Mocsai Lajos szövetségi kapitány vacsoráját is hagyta kihűlni, csak hogy a kézilabda.hu olvasóinak összegezze az elmúlt időszakot. A válogatott szombaton utazik Szerbiába, a torna helyszínére.

 

"Vissza kell küldenem a vacsorámat, mert kihűlt - zárta szavait Mocsai Lajos szövetségi kapitány, aki ahelyett, hogy kedvenc ízeivel zárta volna a hektikus felkészülést, a kézilabda.hu-val volt elfoglalva. Ezúton is köszönjük a mesternek és bízunk benne, azért csak sikerült elfogyasztania azt a vacsorát.

A nemzeti csapat sűrű időszakon van túl, a felkészülést, a ráhangolódást egy Karácsony-kupa és további négy barátságos meccs szolgálta.

"December tizennyolcadika óta dolgozunk együtt a válogatott tagjaival, ezalatt az idő alatt a nemzeti együttes részt vett egy tornán, amit meg is nyert, illetve lejátszott jó néhány barátságos mérkőzést - idézte fel a közelmúltat Mocsai. - Komoly munkát végeztünk, feszes, szoros programunk volt, amelyet háromszor másfél-két napos pihenőidő tarkított. Intenzív három hét van mögöttünk, a Karácsony-kupát megnyertük, a szlovákokat ezután kilenccel megvertük, aztán jött két teltházas, németországi találkozó. Ezeken közepesen jól teljesítettünk, az egyiken kikaptunk, a másikon viszont óriási küzdelemben győztünk. A csütörtöki, Bahrein elleni felhozó találkozón már az oroszok ellen készültünk."

Pénteken a keretszűkítés is megtörtént.

"Katzirz Dávid maradt itthon. Rendkívül nehéz döntést kellett meghoznom, Dávid kiemelkedő, példaértékű munkát végzett, rendben felkészült. Öthetes sérülése után mindent megtett, hogy utolérje magát, ám végül ő marad itthon. Lékai Mátét most műtik, négy hét múlva ugyan ismét pályára léphet, ám az Eb-t ki kell hagynia. Mindenki mindent megtett, tényleg nehéz volt döntenem, de ez benne van a szakmában, a lehető legerősebb csapatot kell kialakítani. A negyven éven felüliek is itthon maradnak, Pérezre és a többiekre az olimpiai selejtezőben számítok."

Tavaly a hetedik helyen végeztek fiaink a világbajnokságon, ezzel kvalifikálták magukat az áprilisi olimpiai selejtezőbe. Az Eb ötkarikás szemmel így tulajdonképpen érdektelen, ám az edző szerint igenis van miért küzdeni.

"Először is hatalmas rang, hogy részt vehetünk az Európa-bajnokságon! Másfelől a jövő évi világbajnokságra automatikusan el lehet jutni abban az esetben, ha a csapat a dobogón végez. Tisztában vagyunk azzal, hogy a papírforma ellenünk szól, de a fiúk becsülettel felkészültek és tudásuk legjavát nyújtva az esélytelenség ellen fognak küzdeni."

A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn kezdi meg Eb-szereplését az orosz válogatott ellen, szerdán a vb-bronzérmes spanyolok, pénteken pedig az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, azaz a címvédő franciák következnek. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe.

Szombat este már Újvidéken a válogatott, mindenki egészséges

Szombat délután kel útra, és este már Újvidéken, a férfi kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának helyszínén tréningezik a magyar válogatott.

A Szeged és Újvidék közötti buszút várhatóan másfél óra lesz, a szállás elfoglalása után fél nyolckor pedig már a helyi csarnokban edz Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata.

Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta az MTI-nek közvetlenül az elutazás előtt elmondta, hogy mind a 18 játékos egészséges, a korábbi vírusos megbetegedéssel kezelt Zubai Szabolcs is jól érzi magát, és már majdnem százszázalékos állapotban van.

A magyar válogatott csoportmérkőzései az Európa-bajnokságon:

Január 16., 20:15: Magyarország-Oroszország (tv: m1)

Január 18., 20:15: Spanyolország-Magyarország (tv: m1)

Január 20., 20:15: Franciaország-Magyarország (tv: m1)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Katzirz nem utazik az Eb-re
Pénteken kijelölte a szerbiai Európa-bajnokságra utazó 18 fős keretet a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos. Katzirz Dávid itthon marad. ...
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu