Császár Gábor: Bízom a továbbjutásban!

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2012. január 19. 15:59
Nem mindennapi mérkőzésen, egy időn túl értékesített hetessel játszott 24-24-es döntetlent a magyar férfi kézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokság 2. fordulójában. A vb-bronzérmes spanyoloknak Császár Gábor dobta a lélekölő utolsó gólt - nemzeti csapatunk irányítója bizakodó, és egyáltalán nem izgult azokban a bizonyos sorsdöntő másodpercekben. Jó neki...

 

Miközben a magyar szurkolók vérnyomása talán az egeket verdeste, az utolsó pillanatok hőse, az egyenlítő találat szerzője, Császár Gábor nyugodt volt. Azt is elárulta, miért.

"Ez a csapat már évek óta szerényen és alázatosan dolgozik, és nem hiába jöttünk: tudtunk extrát nyújtani, és rengeteg embert megörvendeztettünk ma este - mondta örömittasan az irányító. - Ilyen csapatban játszani és sorsdöntő hétméterest lőni nem is akkora felelősség, mert sokan álltak mögöttem. Örülök annak, hogy magunknak kapartuk ki a szerencsét, és nem más kezében van a sorsunk. Bízom a továbbjutásban."

Mocsai Lajos a lefújás után azt nyilatkozta, hogy „Nagyon-nagyon büszke vagyok a fiúkra! Borzasztóan nehéz mérkőzés volt a világbajnoki harmadik ellen, fizikai fölényüket nehéz volt kompenzálni. Stratégiával mégis sikerült és mindig volt valaki, aki túllendített minket a holtpontokon. Kapusposzton kiemelkedőt nyújtottunk, és kétgólos hátrányban a hajrában sem adtuk fel. Ilyen dramaturgia ritkán látható, szerencsére jól kerültünk ki belőle."

A másik szövetségi kapitány, Valero Rivera szerint csapata jól kezdett, ám később a védekezésük leromlott. Hozzátette, a végjátékban volt esélyük a győzelemre, de sportszerűen nem felejtette el megjegyezni, hogy tulajdonképpen mindkét csapat megérdemelte a döntetlent.

EMLÉKEZTETŐ:

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, C-CSOPORT, 2. FORDULÓ:

SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 24-24 (11-12)

Újvidék, SPENS. Vezette: Geipel, Helbig (németek)

SPANYOLORSZÁG: Hombrados, Sierra (kapusok), Aguinagalde 1, Canellas 6 (4), A. Entrerrios 2, R. Entrerrios 2, Garcia Parrondo 1, Guardiola 2, Gurbindo, Juanín Garcia 1, Maqueda 1, Morros, Romero 2 (2), Sarmiento 1, Tomas 1, Ugalde 4. Szövetségi kapitány: Valero Rivera.

MAGYARORSZÁG: Fazekas, Mikler - Ancsin, Császár 7 (5), Harsányi 1, Ilyés 2, Iváncsik G. 2, Krivokapics, Laluska, Mocsai 7, Nagy, Putics, Schuch 1, Szöllősi 1, Zubai 3. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Kiállítás: 0, ill. 10 perc

Hétméteres: 7/6, ill. 5/5

A csoport állása:
1. Spanyolország 2 1 1 - 53-50 +3 3
2. Franciaország 2 1 - 1 54-53 +1 2
3. Magyarország 2 - 2 - 55-55 0 2
4. Oroszország 2 - 1 1 55-59 -4 1

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar csoda: döntetlen a spanyolokkal!
Szöllősi Szabolcs utolsó másodpercben kiharcolt és Császár Gábor által értékesített hetessel a magyar férfi kézilabda-válogatott emberfeletti döntetlent játszott Spanyolországgal az Európa-bajnokság C-csoportjának 2....
Tovább a teljes cikkhez »

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu