Egység, felszabadultság - Eb-siker?

Létrehozva: 2012. január 15. 19:55
Három prominens szakembert kérdezett meg a kézilabda.hu a férfi Európa-bajnokság előtt. Mocsai Lajos szövetségi kapitányt, Bakó Botondot, a tabellán harmadik Csurgó vezetőedzőjét és Debre Viktort a negyedik Tatabánya trénerét. Négy kérdőjel egyenesedett ki, csak azért, hogy még tisztábbal lássunk a hétfő esti magyar nyitány előestéjén. Esélyesek, magyar válogatott, meglepetések - mi mindenre kíváncsiak voltunk.

A KÉRDÉSEK:

1. Továbbjut-e a magyar válogatott az orosz, a francia és a spanyol válogatottal tarkított "halálcsoportból"?

2. Ki nyeri meg az Európa-bajnokságot?

3. Ki lesz a torna meglepetéscsapata?

4. Mennyit változott válogatottunk az elmúlt egy esztendőben?

MOCSAI LAJOS, a férfi válogatott szövetségi kapitánya:

1. Azt hiszem, ehhez egy jósnőt kellene megkérdezni. Az biztos, hogy extrabravúr kell a továbbjutáshoz. Kettős a cél: az egyik az első nyolc hely megszerzése, a másik objektív, tehát meg kell próbálnunk minden meccsünket megnyerni. Motiváltan kell játszanunk. Ha továbbjutnánk annak is örülnék, hogy még több meccsen szerepelhetnénk.

2. Különleges Európa-bajnokság elé nézünk. Sok együttesnek az olimpiai kvalifikáció lesz a tét, nagyon nehéz megjósolni a végső győztest. Európában játsszák a világ legjobb kézilabdáját, rengeteg az erős együttes. Spanyolország? Oroszország? Franciaország? Horvátország, netán Dánia? Megjósolhatatlan.

3. A szerbek otthon játszanak, az újságok most vagy soháról írnak. Azt hiszem a házigazda okozhat meglepetést, talán a csehek, a norvégok és az izlandiak is meghökkenthetik a többieket.

4. Ugyanott tart, mint amikor hetedik lett a világbajnokságon. Ugyanaz a kisugárzás, ugyanaz a motiváltság.

BAKÓ BOTOND, a Csurgó vezetőedzője:

1. Az első összecsapás el fogja dönteni a kérdést, utána két pokolian nehéz mérkőzés vár a csapatra, de ennek ellenére optimista vagyok.

2. Franciaország számomra egyértelmű favorit. Nagyon egyszerű a képlet: ők uralták az elmúlt évek összes világversenyét, olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki címvédők.

3. A szerbek hosszú évek óta erős, versenyképes csapattal rendelkeznek, de valahogy soha nem jön ki nekik a lépés. Hazai közönség előtt motiváltabbak, jobban vágynak a sikerre, mint valaha.

4. Egy év alatt még rutinosabb, még érettebb, még jobb lett a csapat, azok a fiatalok, akik tavaly kevés rutinnal rendelkeztek, most már nyugodtabban léphetnek pályára. Kérdés, hogy Lékai Máté hiányát mennyire fogja megérezni a társaság...

DEBRE VIKTOR, a Tatabánya vezetőedzője:

1. Bár sokan aggódnak, épp most beszélgettünk itt a srácokkal és nekik is elmondtam, kifejezetten derülátó vagyok. Fogalmam nincs hány ponttal, meg hogyan, de meglesz a továbbjutás! Nincs teher a fiúk vállán, megvan az olimpiai kvalifikáció, ami sok más riválisnak nincs. Számomra látványosan kiemelkedő csapategység és vesztenivaló híján valami nagy is kisülhet ebből a tornából.

2. Érdekes lesz: persze a franciákkal számolni kell, ahogy a dánokkal is. Soha nem lehet leírni a horvátokat, de például tetszik a csehek játéka is - közülük fog valaki odaérni a végén.

3. A szerbek az elmúlt években semmit sem nyertek, pedig keretük erre bőven feljogosítja őket. Mikor alkossanak nagyot, ha nem most?

4. Egyértelműen érettebb lett, aki kicsit is ért a kézilabdához, nyugodtan konstatálhatta, hogy a Lajos a legjobbakat vitte ki, aki bekerült a keretbe, az jogosan, megérdemelten tette.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu