EHF Kupa-győztes a Pick Szeged!

Szerző: SHLétrehozva: 2014. május 18. 17:22
Első nemzetközi kupadiadalát aratva a Pick Szeged nyerte a férfi kézilabda EHF Kupát, mivel a berlini négyes döntő vasárnapi fináléjában 29-28-ra győzött a Montpellier ellen! Juan Carlos Pastor vezetőedző nem is kaphatott volna ennél szebb ajándékot 46. születésnapján.

A meccsen a Szeged kezdett jobban, de nem tudott elhúzni ellenfelétől, amelynek soraiban elsősorban Gajic szórta a gólokat. A szünetben két góllal vezettek a Tisza-partiak, s bár a második félidő közepén hullámvölgybe kerültek, remek védekezésüknek köszönhetően a hétperces gólcsend ellenére sem tudott vezetéshez jutni a francia gárda.

A vége felé Vadkerti kettős emberhátrányban talált be, ami újabb lelki pluszt adott. Larholmnak azért még értékesítenie kellett egy büntetőt az utolsó minutumban, hogy behúzhassa a trófeát a Pick esélyesebb riválisával szemben.

A Pastor-csapat - amely viszonylag simán jutott tovább a csoportból, és a Final Fourba is magabiztosan kvalifikálta magát szombaton már okozott egy meglepetést a házigazda Füchse Berlin kiejtésével.

A magyar férfi kézilabdázás történetében a Szeged a negyedik csapat, amely győzni tudott nemzetközi európai kupasorozatban: ezt megelőzően a Bp. Honvéd 1982-ben BEK-, a Veszprém 1992-ben és 2008-ban KEK-győztes lett, a Rába Vasas ETO Győr pedig 1986-ban az IHF Kupát hódította el.

Férfi EHF Kupa, döntő:
Pick Szeged-Montpellier (francia) 29-28 (16-14)
Berlin, 8000 néző, v.: Slave Nikolov, Gjorgji Nachevski (macedónok).

Gólszerzők: Ilyés 7, Larholm 5, Ancsin 4, Mindegia, Prce 3-3, Kekezovic, Zubai, Balogh 2-2, Vranjes 1, illetve Gajic 10, Tej 4, Kavticnik, Dolenec, Gaber 3-3, Simonet, Grebille 2-2, Guigou 1.
Hétméteres: 4/4, illetve 4/4
Kiállítások: 14 perc, illetve 4 perc

Címkék: Pick Szeged
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu