Ilyés Ferenc: Nyolc gól? Kit érdekel?

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 26. 11:39
Ha nincs Ilyés Ferenc, héttel kikapunk, csakhogy ott volt, így egy góllal legyőztük a svédeket a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokság zágrábi középdöntőjében. Röpke fejszámolás után rádöbbenünk, hogy az MKB Veszprém balátlövője nyolc találatig meg sem állt. A statisztikai adatok böngészése közben figyelmeztet minket a kifejezetten szerény, feltűnést kerülő sportember, hogy csakis a csapaté az érdem, az egyénekre lebontott lőlapot felesleges tanulmányoznunk.

SWE - HUN 30-31 - FOTÓGALÉRIA - ITT!


„Tudom, hogy belőttem nyolcat, de azt is tegyük hozzá, hogy négyet kihagytam – jelentette ki a feltűnési viszketegség fogalmát távolról sem ismerő nehéztüzér. - Nem az számít, hogy ki hány gólt dob, hanem az, hogy a végén mi örülhessünk. És így is lett. A magyarok harmincegyszer találtak be, a svédek meg harmincszor.”

A horvátok három-kettő-egyes védekezési formációjára nem az átlövés a recept nélkül kapható gyógyszer, a svédek hatos falával szemben viszont lehetett, és kellett is a szaggatott vonal tájékáról, a levegőben úszva suhintani.

„Zárt védekezésnél a betömörülő emberek felett, alatt, mellett, között próbálkozni hasznos dolog, szerencsére működött is” – jegyezte meg Ilyés Ferenc.

A szusszanásnyi szünet mindenkinek jól jön, még az MKB Veszprém fáradhatatlan lövőjének is, akin talán a tizennégy mezőnyjátékos közül a lehető legkevésbé látszanak a sorozatterhelés fáradalmai.

SportHirado.hu

„Sok-sok pihenés, regenerálódás, semmi több, semmi extra. Kedden Korea? Kőkemény lesz, de mi vagyunk a jobbak, ezt nem ártana a küzdőtéren is bizonyítani.”

„Az ázsiai stílus merőben eltér az európai kézilabda-iskolától, aki könnyed sétagaloppra számít, azt ki kell ábrándítanom. Az elődöntőbe már nem kerülhetünk be, ami az első négy után jön a sorban, az ötödik hely, azt azért jó lenne megkaparintani.”

Svédország után a Koreai Köztársasággal is nyitómeccset játszunk, vasárnap után kedden is fél öttől leszünk érdekeltek. A dél-koreaiak kikaptak a szlovákoktól és a franciáktól, de a középdöntőbe nem tombolán jutottak be.

Kubán és Kuvaiton kívül még Spanyolországot is megverték. Arról se feledkezzünk meg, hogy a pompás megnyitó után a világbajnokság első mérkőzésén mindössze egyetlen találattal maradtak alul a házigazda horvátokkal szemben.

SportHirado.hu

FAZEKAS NÁNDOR - 48 lövésből 19-et védett
„A kemény, de sportszerű védőmunka megkönnyítette a dolgomat, aztán amikor bemelegedtem és több labdát is kifogtam gyors egymásutánban, kezdtek elbizonytalanodni a svédek. A támadójátékunk is feljavult, harmincegy lőtt gól az nem kevés, több, mint a harminc kapott. Nagyon boldog vagyok, Svédország után meg kell vernünk Koreát is, csak akkor ér valamit ez a siker, ha az is sikerül.”

SportHirado.hu

HARSÁNYI GERGELY - 30-30-as állásnál talált be, győztes gólt szerzett
„Felemelő érzés belőni a meccslabdát, de csak utólag derült ki, hogy ez volt az. Volt még hátra bőven idő, de kivédekeztük hátul, elöl meg tartottuk a labdát. Nem léptünk kétszer ugyanabba a folyóba, nem adtuk döntetlenre a megnyert meccset, mint Szlovákia ellen. Igaz, a pályán eszembe sem jutott ez a párhuzam.”
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu