A műbalhé sem törheti meg a Fradit!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 14. 11:00
A Ferencváros női kézilabdacsapata az 1978-os KEK-, illetve a 2006-os EHF-kupa-győzelme után harmadik nemzetközi kupasikerét arathatja, amennyiben a spanyolországi visszavágón legalább valamennyit megőriz az első meccsen megszerzett ötgólos előnyéből a hazája bajnokságában jelenleg negyedik CB Mar Alicantével szemben. A spanyolok mindent elkövetnek, hogy ez másképp legyen, elsősorban a pályán kívül, nagy cirkuszt csapva próbálják megtörni a Fradit.

NŐI KEK DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS:
CB MAR ALICANTE (spanyol)-FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, vasárnap 12:30
Alicante, Pabellon Municipal Pitiu Rochel, vezeti: Vodopivec, Krasna (szlovénok)

Az első mérkőzésen: FTC-Rail Cargo Hungaria-CB Mar Alicante 34-29

„A szezon finisében vagyunk, és borzasztóan fáradt a csapat, de a nagy meccsekre rendre felszívja magát. A KEK-döntő nagy lehetőség, amivel élni kell, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a csapatból minden játékosnak lesz még egyszer esélye nemzetközi kupát nyernie" - nyilatkozta Elek Gábor, akinek a csapata ötgólos előnnyel készülhet a KEK-döntő idegenbeli visszavágójára.

A spanyol ellenfél sportigazgatója, Alejandro Rico még az első felvonást megelőzően utalt arra, hogy a Fradit pokol várja a visszavágón - és az Alicante múlt vasárnap óta folyamatosan szítja a tüzet...

„Megdöbbentő, amit a spanyolok művelnek, minden létező fórumon komoly hadjáratot folytatnak ellenünk. Ezzel nyilván két céljuk van. Egy: megpróbálják befolyásolni a visszavágó játékvezetőit azzal, hogy folyton azt hangoztatják, hogy az első meccsen igazságtalanság érte őket. Kettő: ezzel a cirkusszal minket akarnak kizökkenteni. Bevallom, az elsőtől jobban tartok" - mondta az FTC trénere.

Ha a spanyolok viselkedésének nem is, a ferencvárosiak vezetőedzője annak feltétlenül örülhet, hogy minden játékosára számíthat a visszavágón. Ráadásul a kulcsemberei jó formában kézilabdáztak a Vác elleni főpróbán, különösen a korábban betegséggel és combsérüléssel bajlódó Zácsik Szandra tett ki magáért. „Szani nagyon jól ment, hét gólja mellett többször a kapufát is eltalálta. 10-11 méterről olyan bombákat küldött kapura, hogy csaknem eltört a léc. A többiekre sem lehet panaszom, mindenki hozta magát. Ezzel együtt szerintem annál is több van bennünk, mint ami Vácott kijött" - jegyezte meg a zöld-fehérek edzője, aki jobb csapatnak tartja a Fradit, mint a Mar Alicantét, és ha csak „nem borul fel a pálya", ennek az eredményben is meg kell mutatkoznia.

„Ellenfelünk a klasszikus spanyol stílust képviseli, stabil védekezéssel és stabil visszarendeződéssel. Ha az átlövők és a beálló elleni védekezésünk rendben lesz, miénk lehet a trófea. Egyébként nem tervezem, hogy külön őrzőt állítok az első meccsen 14-szer eredményes Isabel Ortunóra, mert nem vagyok híve ennek a taktikának, hiszen ezzel mások előtt adóhat esély a gólszerzésre" - fogalmazott Elek Gábor, aki a Kupagyőztesek Európa Kupájának megnyerésével édesapja, Elek Gyula nyomdokaiba léphet, aki 1976-ban nyerte meg ezt a trófeát a Ferencvárossal.

„Túl sok minden leköti a gondolataimat így a meccs előtt, ezért nem töprengtem sokat ezen, de nem hiszem, hogy csapatsportágban előfordult már az, hogy apa és fia ugyanazzal a klubbal megnyerte ugyanazt a trófeát. Ez nyilván sokat jelentene a családunknak, de elsősorban a csapat, a Ferencváros és a szurkolók miatt vágyom a KEK-győzelemre" - tette hozzá az FTC vezetőedzője.

A cirkusz kapcsán még annyit, állítólag a helyi nagyérdeműt ingyen engedik be a meccsre, míg a ferencvárosiaknak 20 euróért kínálják a belépőket. Legyen bárhogy is, a „bohóckodás" remélhetőleg csak a kezdősípszóig tart, utána már csak egy csapat lesz a porondon - jaj, elnézést: a pályán... 
ÚT A DÖNTŐIG
A 16 közé jutásért:
Banovsky HK Gabor (szlovák)–FTC 26-32
FTC–Banovsky HK Gabor  53-26

Lubin (lengyel)–Alicante 30-28
Alicante–Lubin 27-22

Nyolcaddöntő:

Viborg (dán)–FTC 34-33
FTC–Viborg 33-32

FIF Copenhagen (dán)–Alicante  27-24
Alicante–FIF Copenhagen 35-26 

Negyeddöntő:
Toulon (francia)–FTC 24-23
FTC–Toulon 37-26

Alicante–Rosztov-Don (orosz) 24-22 
Rosztov-Don–Alicante  21-21

Elődöntő:

Metz (francia)–FTC   27-31  
FTC–Metz 27-29 

Lugi (svéd)–Alicante 24-22
Alicante–Lugi 28-22 


HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu