A hátán tört szét az ülés

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 12. 14:30
Könnyen tragédiával végződhetett volna a Formula-2-es motorcsónak világbajnokság egyiptomi futamának egyik edzése - adta hírül a felixpromotion.hu. Kovács László, a sorozat egyetlen magyar versenyzője hajójával szaltózott egyet, majd egy fél fordulat után a vízbe csapódott. A baleset súlyosságát mutatja, hogy az ülés a pilóta hátán tört szét...

Szétrobbant kabintető, elsüllyedt csónak, agyrázkódás. Alig néhány másodperc alatt történt minden. Kovács László mégis emlékszik szinte az összes részletre.

„A baleset 160-180 km/órás sebességnél történt, s azért történt, mert az egyik épület mögül befújt a szél a pályára, s olyan erővel, hogy már nem tudtam visszatenni a vízre a csónakot. Tíz métert repültem és a végén belecsapódtam a vízbe" - kezdte a versenyző, akinek a hátán tört szét az ülése.

Felix Promotion
Rájuk is szükség volt... Fotó: Felix Promotion

„Amikor az ütésből magamhoz tértem, az első dolgom az volt, hogy próbáltam kikötni magamat, mert fejjel lefelé lógtam a víz alatt. Sajnos az övem megszorult, és már a harmadik-negyedik próbálkozás után tudtam, nem fog kinyílni. Úgyhogy a mentőpalack után tapogatóztam, és azzal lélegeztem, amíg a mentőcsapatra vártam. Nem izgultam, tudtam, hogy jönnek” - emlékezett vissza Kovács.

A profi mentőcsapat pillanatok alatt a helyszínen termett – érdekesség, hogy ebben a sorozatban a teljes mentőcsapat magyar szakemberekből áll össze –, s bár a pilóta feje beszorult az airbag-zsák és a hajókabin közé, valahogy azért csak kiszabadították.

 

 

 

 

 

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu