Hat ok, amiért kiverik a Barcát

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 8. 12:19
Hétfőn este bizonyára sok magyar szurkoló csapott az asztalra dühében, hiszen a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásakor folytatódott a Veszprém pechsorozata: ismét egy spanyol élcsapat, a végő győzelemre is esélyesnek tartott Barcelona érkezik a királynék városába. Mindannyian tudjuk, hogy a rangadót inkább a Final Four-ban kellene megrendezni, de nincs mit tenni, már a legjobb nyolc közé jutásért találkozik a két sztárcsapat. Bár a katalánok számítanak a párharc esélyesének, bízzunk a veszprémi továbbjutásban. Mocsai Lajos együttese meglepetést fog okozni egész Európának, íme 6 ok, hogy miért!

A két szupercsapat eddig ötször találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, legutóbb a tavalyi negyeddöntőben, ahol a Barcelona nemcsak hazai pályán, hanem Veszprémben is győzni tudott. 

1. Tavaly tavasszal a katalánok két szélsője, Juan Garcia és Victor Tomas okozta a Veszprém vesztét, ipari mennyiségben lőtték a gólokat a magyar kapuba. Az idei szezonban azonban nincsenek bombaformában: a balszélső eddig 28, a jobbszélső pedig 26 gólt szerzett a csoportkör mérkőzései során.

2. Fazekas és Perics jobb kapus, mint katalánok hálóőre, Sarics. A Barca keretében szinte minden poszton két világsztár játszik, leggyengébb pontjuk kétségkívül a kapusposzt. Ezt ékesen bizonyította a tavalyi BL-döntő is, amelynek második félidejében a kieli Omeyer levédte a pályáról Saricsot. Vélhetően Perics is meg szeretné mutatni korábbi munkaadójának, hogy sokkal jobb kapus, mint ahogy azt a tavalyi negyeddöntős teljesítménye mutatta.

3. Több csapat is borsot tudott törni az idei BL-szezonban a Barca orra alá, így nem véletlenül jutott csak csoportharmadikként tovább csoportjából. A Palau Blaugranában 30-31-re tudott nyerni a Löwen, a Kielce 28-28-as döntetlent játszott ugyanott, de a mannheimi sztárcsapat Németországban is 38-38-at játszott Nagy Laciék ellen. Az utolsó fordulóban a Barcelona 27-26-ra kikapott Chamberyben is, igaz, akkor már tét nélkül.

4. Nyáron távozott a katalánoktól a dán szupertehetség, Mikkel Hansen, aki a tavalyi Bajnokok Ligája szezonban 52 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Az átlövő a Veszprém elleni párharcban összesen hat gólt szerzett, szerencsére rá idén már nem kell figyelnie a veszprémi védőknek.

5. Ott lesz viszont a pályán az a  Marko Vujin, aki 84 találatával továbbra is vezeti a BL-góllövőlistát. Bár a veszprémi jobbátlövőt Montpellierben sikeresen kapcsolták ki a játékból a franciák, ne vegyünk mérget arra, hogy ezt a Barcelona meg tudja oldani.

6. A veszprémi közönség a csapat nyolcadik embere, ők bármilyen hullámvölgyből képesek kirángatni Iváncsikékat. Az Aréna igazi katlan a vendégcsapatok számára, a Barcelona és Nagy László ellen pedig garantált a pikáns és jó hangulat. 

És végül azt se felejtsük el, hogy Veszprémben is igazi klasszisok játszanak, a szakma csínját-bínját ismerő hadvezérrel, Mocsai Lajossal. Ha a magyar bajnok hazai pályán szeretné eldönteni a továbbjutást, akkor Barcelonában legfeljebb 3-4 gólos vereség fér be. Ha a Veszprém taktikusan és fegyelmezetten játszik, bárkit képes kiverni az elitsorozatból. A Barcelonát is.  

VESZPRÉM VS BARCELONA A BL-BEN
1997-1998, negyeddöntő:

Veszprém-Barcelona 33-28
Barcelona-Veszprém 32-27

1998-1999, negyeddöntő:

Veszprém-Barcelona 29-29
Barcelona-Veszprém 29-24

1999-2000, csoportkör:

Veszprém-Barcelona 23-31
Barcelona-Veszprém 25-21

2003-2004, nyolcaddöntő:

Barcelona-Veszprém 33-29
Veszprém-Barcelona 31-26

2009-2010, negyeddöntő:


Barcelona-Veszprém 33-27
Veszprém-Barcelona 33-34

 

Címkék: Barcelona FC
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu