A foci vb-t is megnyernék kéziseink

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 17. 07:54
Elkészülni, vigyázz, rajt! Szombat este bemutatkozik férfi kézilabda-válogatottunk a horvátországi világbajnokságon. Az eszéki csoportkör nyitánya előtt Császár Gábor szerint már ide is adhatnák nekünk az aranyat, ha a résztvevő nemzetek között a futballtudás döntene. Az irányítóra rácáfol a jobbátlövő, Nagy László csapatkapitány szerint a kézilabda-kultúránkkal sem vallunk szégyent.

 

 

 

Attól még, hogy profi kézilabdázók, miért ne szerethetnék a focit? Bemelegítésképpen a kosárlabda, a röplabda is előkerül néha, de mégis akkor pörögnek csak igazán fel a játékosok, ha futball-labdát látnak. Itt aztán borul a kézilabdában megszokott hadrend, az irányítóból középpályás, a beállóból hátvéd, a kapusból pedig befejező csatár lesz egy csapásra.

„A felkészülés egyhangúságát nem árt megtörni néha, a foci az, aminél jobban nem élvezünk semmit – vallott színt Császár Gábor. – Megye kettőben is játszottam régebben, de ez persze csak játék, nem feledkezem meg arról, hogy kézilabda-világbajnokságra készülünk. De fociban szerintem jobbak lennénk, mint a többiek.”

„Nehéz bármit is jósolni, nem is tippelnék a végső helyezésre, annyi biztos, hogy a legjobb nyolc között a helyünk, ez nem is vitás. De hogy azon belül hol, azt majd meglátjuk – jelentette ki a Viborg irányítója. - Számomra az a legfontosabb, hogy mosolyogva tudjam végrehajtani a rám bízott feladatokat, és élvezzem a játékot. A nyáron volt az osztrák-svájci labdarúgó Eb, az egy egészen más dimenziója a sorozatterhelésnek. Két mérkőzés között mindig volt idejük a csapatoknak rendezni a soraikat, nálunk meg óriási a rohanás, egyik meccsből megyünk a másikba.”

Futballban nem lenne okunk az aggodalomra egy ujjsérülés hallatán, kézilabdában viszont annál inkább. Főként úgy, hogy Nagy Lászlóról, válogatottunk csapatkapitányáról van szó. „Egy zúzódás következtében vérömleny keletkezett a bal hüvelykujjam első ujjpercén, de az elmúlt napokban sokat javult, nem lesz gond – állapította meg a Barcelona jobbátlövője. – Az edzésekhez hasonlóan eleinte a meccseken is be lesz kötve, de ez különösebben nem zavar.”

$$jatekos$$

Ha Nagy Lászlót nem zavarja a sérülés, akkor minket se, remélhetőleg vezéregyéniséghez illő produkcióval rukkol ki a csapatkapitány. A bal hüvelykujjhoz hasonlóan vélhetően a lelátói hangulatra sem lesz majd panasz az eszéki csoportkörben.

„Abban bízom, hogy nagyon sokan elkísérnek minket, ha már a határhoz közeli helyszínre kaptunk besorolást. Beszéltük is a srácokkal, hogy olyan lesz, mintha hazai pályán játszanánk” – mondta el Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém szélsője.

Hajdu János újbóli kinevezése óta eddig veretlen a magyar válogatott: immáron tizenöt mérkőzés óta. Szombat este elérkezhet a tekintélyt parancsoló sorozat tizenhatodik állomása az ausztrálok ellen. Ha a következő két hétben huszonháromból huszonháromig eljutunk, akkor mindenképpen életre szóló élmény lesz a február 1-jei, zágrábi eredményhirdetés.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu