A franciák és a horvátok vívják a döntőt

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 30. 22:05
A Horvátországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon Franciaország jutott elsőként a vasárnapi fináléba, miután az első elődöntőben öt góllal verte Dániát. Az összecsapás csak az első félidő közepéig volt nyílt, akkor és ott megléptek az olimpiai bajnok franciák, akik utána jól gazdálkodtak a megszerzett előnyükkel. A gallok ellenfele a rendező horvát válogatott lesz, amely egy kisebb első félidei megingástól eltekintve végig fölényben játszott Lengyelország ellen.

FÉRFI KÉZI VB, ELŐDÖNTŐ:
Dánia – Franciaország 22-27 (11-16)
Horvátország – Lengyelország 29-23 (14-13)

A dánok eleinte rendkívül szívósan védekeztek, Kasper Hvidt kapusbravúrjai nélkül is jól zárt a retesz. Támadásban pedig kihasználták, hogy a franciák nem a szokott szintjükön játszottak a saját kapujuk előtt.

Mint már annyiszor, a mérkőzés ott dőlt el, hogy a pekingi győztesek védelme kezdett egyre inkább összeállni, kapujukban pedig a rutinos Thierry Omeyer is elkapta a fonalat.

A franciák középső emberei átlagos teljesítményt nyújtottak ezúttal, ők külön figyelmet kaptak a dánoktól, eljött azonban a szélső, Luc Abalo ideje, aki egymaga hétszer vette be a dánok kapuját.

Csak emlékeztetőül jegyezzük meg: az A csoport ötödik fordulójában a franciák a magyar válogatottat is pontosan 27-22-re verték.

A másik elődöntőben a házigazda horvát válogatott jól kezdett Lengyelország ellen, elsősorban Ivan Cupic volt elemében. A félidő közepéig tartották a délszlávok a négy-öt gólos vezetést, ám a hajrát kissé elkönnyelműsködték.

A lengyelek egyre feljebb kapaszkodtak, feljöttek egy gólra, ezért 13-12-nél Lino Cervar időt kért. Bár sikerült a lengyel egyenlítés, az utolsó másodpercekben szerzett Igor Vori-gólnak köszönhetően végül mégis a horvátok vonultak pihenőre.

Cupicék meghajtották a második félidő elejét, egyre-másra mattolták a lengyeleket, akik csak három és fél perc elteltével szerezték meg első góljukat. A játékrész közepén a lengyelek három gólnál közelebb nem tudtak jönni, de általában ennél nagyobb volt a különbség. A horvát csapat megérdemelten jutott be a fináléba.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu