A Gyöngyös megizzasztotta a Szegedet

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 19:41
Az első fordulóban Mezőkövesden aratott győzelme után hazai közönsége előtt is bemutatkozott a 2008/2009-es szezonban a Pick Szeged bajnoki ezüstérmes férfi kézilabdacsapata: Vladan Matics együttese alaposan megszenvedett a győzelemért a hét egykori szegedi játékost felvonultató Gyöngyös ellen. A vendéglátó csapat csak jó hajrájának köszönheti a sikert a fantasztikusan küzdő Heves megyei gárda ellen. Az egykori Pick-kedvenc, Mezei Richárd - a Gyöngyös szakmai igazgatója - elégedett lehet: remek együttes kovácsolódik a Mátraalján.


BUDAPEST BANK KÉZILABDALIGA, 2. FORDULÓ:
Pick Szeged-Gyöngyös 25-22 (12-11)
újszegedi sportcsarnok, 1300 néző.
Pick Szeged: Puljezevics - Ghionea 2, Katzirz 1, Andjelkovics 6, Bjelis, Krivokapics 8 (1), Zvizej 3 (2). Cserék: Marjanac (kapus), Osmajics, Petrea 2, Vadkerti 3, Gyuris. Edző: Vladan Matics.
Gyöngyös: Perger - Bendó 3 (1), Czina, Szabó 8 (2), Habuczki, Hanták 2, Kleis 7. Cserék: Nigrinyi, Himer 1 Kocsis 1, Kiss, Benis, Dimitrovski. Edző: Janó Pál.
Kiállítás: 8, ill. 12 perc.
Piros lap: Habuczki
Hétméteresből: 5/3, ill. 7/3.


Csak a mérkőzés délelőttjén dőlt el, hogy a Spanyolországból hazatért Laluska Balázs nem játszhat a Gyöngyös ellen. A Pick Szeged válogatott átlövőjére leghamarabb a hétvégén számíthat Vladan Matics vezetőedző.

 

Az első bajnoki fordulót kihagyó Puljezevics Nenad és Milorad Krivokapics ellenben rendbe jött, így mindkét klasszis a kezdőcsapatban kapott helyet. A találkozó első gólját éppen utóbbi szerezte, ám a vendégek két Kleis villanással átvették a vezetést.

 

Örömük azonban csak ideiglenesnek bizonyult, tíz perc játék után Krivokapics negyedik találatával 5-2-re meglépett a Szeged. Az egykori pickes kedvenc, Bendó Csaba vette hátára csapatát, így a 16. percben egy egységnyire megközelítette ellenfelét a Gyöngyös (6-5). A folytatásban sem engedett a harcosságból a vendégcsapat, aminek meg is lett az ereménye, hiszen 8-8 után a szünetig egyszer sem tudott egy gólnál többel meglépni a kupagyőztes.


12-11-el fordultak a csapatok, ám hiába várt jelentős javulást kedvencei játékában a lelkes publikum, a Matics-tanítványok továbbra is szenvedtek a Gyöngyös szorításában. A mindent egy lapra feltevő vendégek a 40. percben átvették a vezetést (14-15) és tíz minutummal a vége előtt is Bendóéknál volt az előny (19-20).

 

Az 55. percben egygólos hazai előnynél Puljezevics megfogta Szabó Péter büntetőjét, majd a keménykedő Habuczki Tamást a harmadik sárga lapja után végleg kiállították a játékvezetők. Ezt már nehezen viselték a vendégek, ráadásul három perccel a vége előtt Krivokapics kétgólosra növelte a Pick előnyét (23-21). A hátralévő időben már rutinosan játszott a Szeged és nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu