A Komló és a hiányzó 21 millió forint

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 5. 19:50
Végre megszűnt az az áldatlan állapot, hogy nem volt edzője a Komlói Bányász SK NB I-es férfi kézilabdacsapatának. A hetekkel ezelőtt menesztett Füzesi Ferenc utódja Papp László lett, de más változások is történtek az együttesnél. A csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője Szigeti Szabolcs lett, aki a SportHirado.hu-nak elmondta, a megfelezett büdzsé nem okozhat katasztrófát. A játékosoknak kéthavi bérükkel tartoznak, a többi működési költséggel együtt jelenleg 21 millió forint lehet a hiány a baranyai klubnál.

Rossz szereplés a bajnokságban, kiesés a nemzetközi kupából, pénzügyi és morális válság, ütötte fel a fejét a baranyai kisvárosban, Komlón. Az elmúlt év decemberében mégsem jelölték ki az új szakmai vezetőt, a válogatott nemzetközi szereplése miatt annyira nem volt ez sürgető feladat.

 

Akiknek ismerős az új edző, Papp László neve, azok emlékeznek jól, hiszen 2007. februárjában még ő irányította a csapatot, de akkor megköszönték a közreműködését.

 

„Úgy hiszem, olyan emberre volt most szükség, aki tökéletesen ismeri a helyi viszonyokat” – jelentette ki a visszahívott szakember. "Lassan húsz esztendeje élek itt, játékosként és trénerként, a felnőtteknél, illetve a korosztályos csapatoknál is dolgoztam. Jó erőnlétben lévő együttest vettem át, de, jelenleg 19 játékosunk van, ami sok, mindemellett a fejekben kell elsősorban rendet tennünk."

 

„A felére csökkentett költségvetéssel is lehet esélyünk a pénzügyi túlélésre” – vont mérleget az új ügyvezető, Szigeti Szabolcs. - „A számokba azonban az idő rövidsége miatt nem láttam bele, mert a könyvelőnk ráadásul beteg.”

 

„A tulajdonosi kör és a játékosok tisztában vannak a kialakult helyzettel. Nem a korábbi terv volt hibás, de sok volt benne a feltételes mód. Nem alakult minden a terveink szerint, ezért maradtak el a kifizetések. A kézilabdázókkal egyenként is tárgyaltam, választ még nem adtak arra, ki vállalja a további játékot, a megváltozott körülmények között.”

 

KÉTHAVI BÉRREL VOLTAK ELMARADVA A VEZETŐK
Hivatalosan senki sem adott felvilágosítást a komlói gazdasági viszonyokról, de azért annyi kiderült, egy hasonló szintű, NB I-es, férfi kézilabdacsapat működtetése 90-100 millió forint körüli összegbe kerül. Ennek a fele pedig 45-50 millió, ha a kft. ügyvezetője által említett 50%-os szűkítésről beszélünk.
A gárdánál kéthavi bérelmaradás volt, ez egy „füles” szerint, a többi működési költséggel együtt, havi 10-11 millió, egyszóval jelenleg 21 millió forint körüli a hiányzó összeg. A legjobb játékos fizetése, a sportolói „zuhanyhíradó” alapján 800 000 forint volt, ám ezzel az összeggel nehéz bármit is kezdeni, ha nem tudjuk, bruttó, nettó összegről, vállalkozói számláról, netán más egyéb elszámolási formáról esett szó a szerződésben. Hiszen egy megegyezésnek része lehet akár a költségtérítés is.
Az bizonyos, hogy a helyi önkormányzat alaposan megkurtította a támogatást, az egyik korábbi főtámogató visszalépett, ezáltal az összes korábbi szerződés feltételeit újra tárgyalják majd Komlón.

 

 

 

 

Címkék: kézilabdakomlo
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu