A Pick megint elintézte a Mezőkövesdet

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 23. 20:04
Egy hónapon belül másodszor találkozott egymással bajnoki mérkőzésen a magyar kupa címvédője és a Mezőkövesd együttese a férfi kézilabda NB I-ben. A Pick Szeged csapata ezúttal sem bízott semmit a véletlenre: akárcsak három hete, most is 10 góllal győzte le a borsodiakat.


BUDAPEST BANK KÉZILABDALIGA, 4. FORDULÓ:

PICK SZEGED - MEZŐKÖVESD 33-23 (14-10)

Újszegedi sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Szegedi, Unyatinszki.

SZEGED: Marjanac – Ghionea 4, Laluska 2, Herbert 3, Andjelkovics 4, Katzirz 7, Zvizej 5. Csere: Petrea 1, Osmajics 1, Krivokapics 4, Vancsics 2. Edző: Vladan Matics.

MEZŐKÖVESD:
Szabó P. – Juhász Z. 3, Bajorhegyi 1, Rácz, Molnár 2, Padla, Fülöp 4: Csere: Tóth K. (kapus), Papics, Bécsi 2, Milicsevics 1, Fekete L. 8, Rosta I. 2, Koscsó. Játékos-edző: Rosta István.

Kiállítás: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresből: -/-, ill. 2/0.


Alig három hete már megmérkőzött egymással a két csapat, a tavaszi fordulókból előrehozott mérkőzésen 32-22-re nyert a Pick Szeged a Mezőkövesd vendégeként. Akkor a bajnoki ezüstérmesnél a 7 gólig jutó Ghionea, míg Rosta István csapatában a szintén 7 gólos Fekete László jeleskedett.

 

A két együttes közötti erőviszonyokat jól jelzi, hogy amíg a Pick még veretlen a bajnokságban, addig a Mezőkövesd a legutóbbi fordulóban gyűjtötte be az első pontját.

 

Akkor óriási meglepetésre 28-28-as döntetlent játszottak a Debrecen vendégeként. Nem véletlenül emelte ki a találkozó után a borsodi gárda trénere, Rosta István hogy a legszegényebb költségvetésű csapat szerzett pontot a cívisvárosban.

 

Majd a takarítótól kezdve az elnökig mindenkinek megköszönte a sikert. Ám a tréner azt is tudta, hogy a csodákat nem lehet futószalagon gyártani, ezért a Szeged ellen a tisztes helytállás reményében küldte pályára csapatát.

 

Az elején ebből semmi sem érződött, hiszen villámrajtot vett a Pick, 4-0-ra vezetett már a hazai csapat, amikor a kilencedik percben megszerezte az első találatát a Mezőkövesd. A folytatásban magukra találtak a vendégek, köszönhetően Fekete Lászlónak, aki amellett, hogy gatyába rázta a társaságot, a gólgyártásból is kivette a részét.

 

Nyolc perccel az első félidő vége előtt Ghionea hátrányból is betalált, így 10-5-nél időt kért Rosta István. Nem is nőtt tovább a különbség, ám a keménykedő Bajorhegyit a harmadik böntetése után piros lappal kiállították a játékvezetők.

 

A második játékrész elején alaposan rákapcsolt a Szeged, Krivokapics is elkezdte szórni a gólokat, így a 41. percben Oszmajics jóvoltából kilenc találatra duzzadt a hazai fór (23-14).

 

A biztos előny kényelmessé tette a Pick-kedvenceket, így Fekete vezérletével négy gólra (25-21) felzárkózott a Mezőkövesd, ám ezzel minden puskaporukat előtték. A Matics-banda a hajrában még egyszer megrázta magát, így csak meglett a tízgólos győzelem.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu