A Tatabánya öt év után verné a Dunaferrt

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 18:17
A nyár folyamán tért haza Spanyolországból Debre Viktor. A Tatabányai Bányász színeiben 1984-ben bajnokságot nyert, majd 1986-ban a magyar válogatott tagjaként világbajnoki ezüstérmet szerzett egykori kézilabdázó igazán sikeres szezont hagyott maga mögött Eibarban. Az Arrate csapata a Spanyoly Kupában a legjobb négy közé jutott, a bivalyerős spanyol bajnokságban pedig a hetedik helyen végzett. A tréner mégis hazatért, így most egykori sikercsapatát, a Tatabánya együttesét „pátyolgatja”. Nem is rosszul, hiszen a Carbonex hét forduló után a negyedik helyen álló a bajnokságban. A hétvégén komoly erőpróba következik, ugyanis Debre Viktor és Marosi László együttese a Dunaferrt fogadja.

„Sokáig voltam kint a családdal Spanyolországban, ezért mindenképpen haza szerettünk volna jönni” – mondta Debre Viktor a Carbonex csütörtöki edzése előtti percekben.

 

A tatabányai csapat szerencséje, hogy számíthat azokra a játékosokra, akik itt „nőttek fel” és váltak világklasszis játékossá. Az egykori világválogatott Kontra Zsolt, valamint a német Lemgóval KEK-et nyert Marosi László ugyancsak a csapat mellett dolgozik. És most Debre Viktor is hazatért.

 

A Tatabánya-Carbonex az 2008-2009-es élvonalbeli bajnokságban nehezen indult be, hiszen a Győr ellen csak egyetlen gólocskával sikerült győzni hazai pályán, ám a Veszprém elleni biztató hazai vereség, a Gyöngyös elleni csodálatos talpra állás, valamint a PLER otthonában elért győzelem után a szurkolók a Dunaferr legyőzésében reménykednek.

 

„Való igaz, a csapat egyre jobb formában játszik, így nem elképzelhetetlen, hogy vasárnap meglepetést okozzunk” – latolgatta esélyeiket Debre Viktor, aki nem tudta megmondani, mikor győzött a Tatabánya utoljára a dunaújvárosiak ellen.

 

Nos, a Carbonex csaknem pontosan öt évvel ezelőtt, 2003. december harmadikán verte meg - egyetlen góllal - az újvárosiakat.

 

„Az nagyon régen volt – sommázott Debre Viktor. - Most egy élvezetes, jó mérkőzésre számítok, amelyen egy remek csapat ellen játszunk. Ugyanakkor nem mondhatunk le a pontszerzésről. Annak ugyanis mindig kettős értéke van, ha egy riválistól sikerül elcsenni egy pontot.”

 

„A csapatunk kezd összeállni, noha a sérülések nem kerülnek el bennünket. Most épp Szögi Balázsnak fordult ki a bokája, de nincs mit tenni, a többieknek kell megoldani a feladatot. A mezőny igen kiegyensúlyozott, ezért nem meglepő, ha többször is egy-egy gól dönt a mérkőzéseken. Nemrég megmutattuk, mennyire tudunk küzdeni, hiszen a Gyöngyös elleni bajnokin tíz gólos hátrányból felállva tudtunk győzni. A csapat hozzáállása bizonyítja, hogy bárki ellen képesek vagyunk jól játszani.”

 

A Tatabánya-Carbonex együttesének lendülete átragadt a szurkolókra is. A héten megalakult a törzsszurkolói klub, amelynek tagjai az Elektromos otthonába is elkísérték a csapatot.

 

„A Gyöngyös ellen hatalmas segítség volt a közönség, amely újra megtöltötte a tatabányai sportcsarnokot. A múlt élményei rémlettek fel előttem, hiszen amikor utoljára a Bányász színeiben játszottam, mindig telt ház volt. Remélem, most hasonló élményeink lesznek, mert az azt jelenti, hogy a csapat most is sikeres” - vélekedett Debre.

 

A Carbonex sikereit ugyanazok a szakemberek kovácsolják, akik 1978 és 1984 között a TBSC bajnoki címeinek tevékeny részesei voltak. Kontra Zsolt, Marosi László, Kanyó Antal és Sibalin Jakab ma is közel állnak a klubhoz, miként Debre Viktor, aki egy igazán sikeres csapatot hagyott ott Spanyolországban.

 

„Mindenképpen hazajöttem volna, hiszen két évtizedig éltem odakint. Az utolsó szezonban hatalmas sikereket értünk el, hiszen a bajnokságban hetedik lett ez a kis klub, az Arrate Eibar, míg a Spanyol Kupában a legjobb négy közé jutottunk, ezen kívül minden rekordot megdöntöttünk: a klub eddigi legjobb szezonját produkáltuk.”

 

„Mégis eljöttem, és most azért dolgozom, hogy a Tatabányával is jól szerepeljünk. Ha a Carbonex hetedik lesz a magyar bajnokságban, az ugyanakkora bravúr lesz, mint a spanyol hetedik helyünk. Igaz, a spanyol és a magyar pontvadászatot nem érdemes összehasonlítani. Az ottani viszonyok között csak a Veszprém, a Szeged és talán a Dunaferr tudna megfelelni. Most pedig épp arra készülünk, hogy a Dunaferrt legyőzzük.”

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu