A Vásárhely megóvta a csabai meccset

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 08:31
Az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata a pénteki bajnoki nyitányon 23–22-es vereséget szenvedett a Békéscsaba vendégeként. A mérkőzés a zöld asztal mellett folytatódik, ugyanis a kék-sárgák bírói műhiba miatt megóvták a találkozót.

A vásárhelyi klub vezetői arra hivatkozva nyújtottak be óvást a Békéscsaba ellen 23-22-re elveszített mérkőzés után, hogy az első játékrész végén – két másodperccel a lefújás előtt – a hazaiaknak megítélt hétméterest szabálytalanul végezték el. A HNKC vezetői a találkozó újrajátszást kérik.


– A játékvezetők sípszóval engedélyt adtak a hetes elvégzésére – emlékezett a történtekre Farkas József vezetőedző –, de figyelmeztették a csabai ítéletvégrehajtót, várja meg a két másodperc lepergését, nehogy abból legyen vita, megszólalt-e a félidő végét jelző dudaszó mielőtt a hálóba került a labda. De amíg erre várt, kétszer lepattintotta a játékszert, és ezzel – a szabályok értelmében – elvégezte a büntetőt. Javunkra, vagyis kifelé kellett volna szabaddobást ítélni, és 13–9-es vezetéssel vonulhattunk volna pihenőre. Ehelyett a bírók engedélyezték az időntúli hetes elvégzését, amit a Csaba értékesített. Már akkor reklamáltunk, hiába, az óvást azonban határidőig, hétfőn éjfélig benyújtottuk – mondta el a vásárhelyiek trénere.


Az ASA-Consolis-HNKC óvását előreláthatóan a jövő héten tárgyalja a versenybizottság.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu