Ancsin Gábor: Tavaly kinevettem volna

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 18. 11:57
„Úgy érzem magam, mint aki egy autóból kiszállva felülhetett egy repülőre. Remélem, sokáig utazok még rajta” – mondta a Dunaferr kézilabdázója Ancsin Gábor, akinek a nevét ott találjuk az év felfedezettjei szavazás jelöltjei között. A Budapest Bank férfiligában érdekelt dunaújvárosi együttes 19 éves, válogatott kézilabdázója a nyártól a német Bundesligában szereplő Löwen csapatának légiósaként folytatja pályafutását.

„Nagyon sok minden történt velem az elmúlt egy esztendőben, tulajdonképpen csupa pozitív dolog. Természetesen nem vártam, hogy így felgyorsuljanak körülöttem, sőt, aki nekem akár csak hasonlót jósolt volna egy évvel ezelőtt, azt valószínű jól kinevettem volna. A bajnoki szezonnak lassan a végére érünk, de nekem nem nagyon lesz időm a pihenésre és a megállásra. Előbb az ifiválogatott tagjaként megyek a göteborgi Eb-re, majd a június 5-i hazaérkezés után azonnal repülőre ülök és megyek ki német klubcsapatomhoz. Az alapozást a felnőttekkel csinálom végig, aztán párhuzamosan ott leszek majd a versenyidényben a második csapatban is. Az első keretben három fiatal van velem együtt, felváltva leszünk majd benevezve az első csapat mérkőzéseire.”

„Stabilan ott vagyok már a junior válogatottban, bemutatkozhattam a felnőtt csapat bécsi túráján, majd szerződést köthettem egy Bundesliga-klubbal. A szerencsének is van köze ennek, de azért szerintem inkább a sok edzés, a befektetett energia és munka az, ami profitál. Úgy érzem magam, mint aki egy autóból kiszállva felülhetett egy repülőre. Remélem, sokáig utazok még rajta.”

„Az öt jelölt közül nekem klubtársam, Nagy Kornél tűnik befutónak ezen a szavazáson, ő azért előttünk jár és lényegesen meghatározóbb a szerepe.”

A Dunaferr a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, a KEK-ben kiejtette a PLER-t 61-56-os összesítéssel, kettős győzelemmel, majd a nyolcaddöntőben úgy búcsúzott 57-52-es összesítéssel a Pick Szeged ellen, hogy a hazai mérkőzését 33-29-re megnyerte a Tisza-partiak ellen. Hajdu János szövetségi kapitány csapata a tavasszal megnyerte a négy csapatos bécsi Samsung Kupát, a fiatal átlövő, Ancsin Gábor emlékezetes teljesítménnyel tette le névjegyét. A válogatott torna után két héttel a fiatal átlövő szerződést kötött a BL-elődöntős német Löwennel.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu