Az RK Zagreb nyerte a füredi tornát

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 7. 21:15
A Csermely és Társa Kézilabda Fesztivál helyosztóin a bronzmérkőzésen a Dunaferr hétméteresekkel legyőzte a dán Viborg HK-t, míg a fináléban az MKB Veszprém hétméteresekkel maradt alul a horvát bajnok RK Zagreb csapatával szemben. A torna zárásaként a balatonfüredi együttes ismét kikapott a Gyöngyöstől.

 

A bronzmérkőzéssel kezdődött a balatonfüredi kézilabda-fesztivál mai programja. A szombati elődöntőben vesztes két csapat jó mérkőzést vívott egymással.

A Viborg kezdte jobban a mérkőzést, hiszen a 7. percben már 4-1-re vezettek a dánok. Sokat hibáztak mindkét oldalon a játékosok, főleg ziccerekben, a 13. percben már döntetlen volt az állás. Volt olyan hatperces szakasza a találkozónak, mikor nem esett gól, a szünetben a dánok minimális előnnyel várhatták a folytatást.

A második harminc percben ismét sok technikai hiba tarkította a közepes iramú mérkőzést, így 21:21-es döntetlennel ért véget a meccs.

A bronzérem sorsáról így büntetők döntöttek, míg a Dunaferrnél Szalafai, Miss, Nagy és Bajusz belőtték saját hétmétereseiket, addig a dánoknál Meinby és Karlson értékesítették, Császár és Leegaard pedig kihagyták a büntetőt, így a Dunaferr lett a bronzérmes.

Az MKB Veszprém kezdte jobban a finálét, hiszen hatékonynak bizonyult a hatosfalas védekezése, így a 14. percben 6-3-ra vezetett Mocsai Lajos együttese. A folytatásban aztán több pontatlanság is csúszott a Veszprém játékába, igaz a Zagreb is hadilábon állt a helyzetek kihasználásával, amit Lino Cervar szóvá is tett csapatának, hiszen az utolsó öt percben a horvátok támadásai fejeződtek be eredményesebben. A csapatok 11:11-es döntetlennél mehettek pihenőre.

A második harminc percben mindkét együttes rákapcsolt, de rendre egy-két góllal az MKB vezetett. Másfél perccel a vége előtt a horvátoknál volt az előny, de támadásuknál eladták a labdát, a Veszprém így egyenlített, a végeredmény 27:27.

Jöhettek a büntetők itt is, az első öt sorozatnál senki sem hibázott, az MKB-nál Vujin, Iváncsik Gergő, Korazija, Cozma és Markovics is értékesítette a hétméterest, míg a Zagrebnél Lazarov, Dzomba, Strlek, Horvat és Duvnjak sem hibázott. Ezután az volt a tét, aki elrontja az a csapat elbukhat. A hetedik párban Iváncsik Gergő és Mirza Dzomba is kihagyta, majd a kilencedik párosnál Cozma a kapu fölé, míg Duvnjak a kapuba talált, így az RK CO Zagreb csapata megvédte tavalyi elsőségét.

A torna legjobb kapusa címet az MKB Veszprém hálóőre, Dejan Perics kapta, a legjobb mezőnyjátékos a zágrábi Igor Vori, míg a gólkirály a szintén zágrábi Kiril Lazarov lett.

 

 

Csermely és Társa Kézilabda Fesztivál:

Döntő:

MKB Veszprém KC - RK Zagreb 27-27 (11-11) Hétméteresekkel: 7-8

Balatonfüred, 800 néző

Vezette: Zoran Sztanojevics, Szlobodan Visekura (szerbek)

MKB Veszprém KC: Perics Dejan - Iváncsik Tamás (2), Marko Vujin (6/2), Eklemovics Nikola (4), Gál Gyula (4), Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő (4/1). Cserék: Ivan Pesics (kapus), Marko Bagarics, Marian Cozma (4/1), David Korazija (3/2), Perez Carlos (2), Ivan Lapcsevics, Zarko Markovics (4/1), Gulyás Péter (1), Zarko Sesum. Vezetőedző: Mocsai Lajos

RK Croatia Zagreb: Vjenceslav Somic - Denis Spoljaric (1), Ivano Balic (2), Domagoj Duvnjak (4/2), Kiril Lazarov (5/4), Igor Vori (6), Mirza Dzomba (4/1). Cserék: Sego Marin (kapus), Zlatko Horvat (5/1), Manuel Strlek (6/2), Josip Valcic (2). Vezetőedző: Lino Cervar


Bronzmérkőzés:

 

Dunaferr SE - Viborg HK 21-21 (9-10) Hétméteresekkel: 4-2

Balatonfüred, 300 néző

Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs

Dunaferr SE: Stochl Richard - Miss Zoltán (3/3), Zubai Szabolcs (2), Nagy Kornél (3/1), Grebenár Gábor (1), Törö Szabolcs (2/1), Bajusz Sándor (3/2). Cserék: Mikler Roland (kapus), Mino Matus, Szalafai Gábor (6/4), Sándor Ákos (2), Bakos Dávid (2), Rosta Miklós, Zubai Gábor (1). Vezetőedző: Kolics János

Viborg HK: Dane Sijan - Henrik Dryer (2), Jesper Meinby (5/4), Császár Gábor, Per Leegaard (4), Lukas Karlson (2/2), Johan Aaagaard (1). Cserék: Jonas Christiansen (kapus), Thomas Furer (1), Stefan Nielsen (2), Rasmus Hansen (1), Stefan Hundstrup (3), Kim Johannessen (2). Vezetőedző: Soren Hildebrand

A balatonfüredi csapat felkészülési mérkőzésen igyekezett a mérkőzés elején megmutatni a Gyöngyösnek, nem esik abba a hibába, hogy kihagyja a helyzeteit, ennek megfelelően negyedóra elteltével már 10-5-re vezetett Velky Mihály együttese.

Az előny hellyel-közzel a szünetig ki is tartott, hiszen nem egyszer jött fel a Gyöngyös két gólra, de háromgólos (18-15) előnnyel mehettek szünetre a fürediek.

A második játékrészben aztán gyökeresen megváltozott minden, hiszen a hazai csapat tizenhárom perc alatt csak két gólt szerzett, de hogy mennyire nem ment a vendégeknek sem, azt jelzi, hogy még ekkor is vezettek.

A végjátékban mindkét csapat összeszedte magát, de ez a Gyöngyösnek egy kicsit jobban sikerült, így ismét begyűjthették a győzelmet (27-29).

Felkészülési mérkőzés:
Balatonfüredi KC - Gyöngyösi FKK 27-29 (18-15)
Balatonfüred, 150 néző Vezette: Dobrovits Csaba, Tájok Péter
Balatonfüred: Szathmári János-Tombor Csaba, Horváth Szilárd (2), Horváth Roland (3), Kis Ákos (1), Mohácsi Árpád (7/1), Pásztor István (8/2). Cserék: Karácsony Tamás (kapus), Bakó Norbert, Németh László (1), Lelkes Gábor (2), Frey János (3). Vezetőedző: Velky Mihály.
Gyöngyösi FKK: Perger Zsolt-Janó Pál (7), Benis Bence (1), Habuczki Tamás, Jozef Hanták (2), Kiss Imre (1), Kleis Marian (7/3), Cserék: Lencsés József (kapus), Kocsis Csaba (2), Kopco Michal, Nigrinyi Tibor (4), Szabó Péter (4/2), Bendó Csaba. Vezetőedző: Janó Pál
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu