Bécsben koronázták meg Császárainkat

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 22. 16:58
Egy góllal, 31-30-ra legyőzte a norvégokat és ezzel az egymás ellen elért eredménynek köszönhetően megszerezte a tornagyőzelmet a magyar férfi kézilabda-válogatott a Bécsben rendezett Samsung Kupán. Hajdu János tanítványai fordulatos mérkőzésen múlták felül a skandinávokat. A magyar együttes legjobbja a nyolc gólt dobó Császár Gábor, illetve a hetet szóró Putics Barna lett.

 

SAMSUNG KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BÉCS:
MAGYARORSZÁG - NORVÉGIA 31-30 (14-17)
A másik mérkőzésen: 
Ausztria - Tunézia 24-26(11-11)

Ha csak a körülményeket nézzük, lehetetlen küldetésnek tűnt. Ha érzelmeinket vesszük alapul, máris megvilágításba kerül a helyzet. Megfiatalodott, de még nem „szépült meg” a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely az osztrák rendezésű Samsung Kupa harmadik napján a sportág egyik nagyhatalmának számító norvégok ellen zárta a felkészülési tornát.

Hajdu János tanítványai egy győzelemmel és egy vereséggel a hátuk mögött feszülhettek neki Norvégia legjobbjainak. Tunéziát esélyeshez méltóan még elvertük, ám a házigazda osztrákok ellen nem sikerült hozni a kötelezőt. Császár Gáborék rengeteg hibával játszva, egy góllal kikaptak.

A januári világbajnokságon kilencedik helyen végző skandinávok rengeteg, nemzetközi szinten is elismert játékost vonultattak fel. Mindössze a vb egyik leggólerősebb játékosa, Bjarte Myrhol nem volt ott a keretükben.

Meglepően laposan kezdődött a mérkőzés, az ötödik perc után is csak 1-1 állt az eredményjelzőn. Jól védekezett a magyar csapat, és erre Mikler Roland csak rátett egy lapáttal a háló előtt. A Dunaferr kapusa a büntetőhárításban járt az élen, Spanne sem elsőre, sem az ismétlésből nem tudott betalálni hét méterről.

Fehér mezes honfitársainkat a Császár Gábor-Zubai Szabolcs duó repítette és utóbbi találata után már 6-3-ra is ment Hajdu János együttese. A vikingek azonban elkapták a fonalat, előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Ide-oda pattogott az egyetlen gólt számláló előny az utolsó percekig. Ekkor ugyanis újra magukra találtak a norvégok és 17-14-re hozták a félidőt. A magyar csapat, bár tetszetős támadásokat vezetett, a védekezése hagyott kívánni valót maga után.

A második félidő elején az agilis Kjetil Strand góljával már néggyel mentek az északiak. Képtelenek voltunk az ellenfél beállójátékát hatástalanítani, még úgyse, hogy a kapuban már a rutinos Fazekas Nándor állt, aki bravúrjaival az őrületbe kergette a norvégokat.

A fekete mezes vikingek elsősorban Spanne heteseiben és Strand parádéjában bízhattak. Egészen addig, amíg Császár Gábor be nem látta, hogy a sikerhez lőni, lőni és lőni kell. Máshogy nem megy. A Viborg légiósa elkezdte a gólgyártást, és találatával már 21-21 volt az állás.

A Dániában játszó átlövőhöz és a Szeged beállósához, Zubaihoz Putics Barna is felzárkózott, bombáival rettegésben tartotta Ole Ereviket. Mint a mérkőzés közben kiderült, az öt helyett elég volt egy találattal nyernünk a végső siker megszerzéséhez. Erre egyre nagyobb esélyünk nyílt, miután már 30-27-re vezettünk Harsányi Gergely hetesével, amelyet kettős emberhátrányban szerzett.

Az előny megmaradt a végére is, igaz, időközben egy találatra fogyatkozott. A norvégok akkor fogták fel igazán, hogy nem tudnak győzni, amikor Spanne hetesét Fazekas óriási bravúrral tornászta ki a kapu elől. A vége 31-30 és összeségében magyar tornagyőzelem. Nincsen lehetetlen…

A SAMSUNG KUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. MAGYARORSZÁG 3 2 - 1 87-85 3 4
2. Norvégia 3 2 - 1 103-95 8 4
3. Tunézia 3 1 - 2 86-90 -4 2
4. Ausztria 3 1 - 2 83-81 2 1

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu