Belehúztunk: Norvégia ellen a vb-ért!

Létrehozva: 2012. január 29. 14:17
Január 29-én Belgrádban, a férfi Európa-bajnokság helyszínén kisorsolták a 2013-as spanyolországi világbajnokság pótselejtezőinek párosítását. A magyar válogatott, miután Eb-8. helyezettként az 1. kalapba került a kiemeléskor, végül az alsó ágra kerülő Norvégiát kapta ellenfélül a selejtezőn.

 

A páros mérkőzés első találkozójára 2012. június 9-én vagy 10-én kerül sor Magyarországon, míg a visszavágót 2012. június 16-án vagy 17-én rendezik Norvégiában. A párharc győztese lehet ott a 2013. január 13-27. között sorra kerülő világbajnokságon.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány kedvezőbb sorsolást is el tudott volna képzelni.

„Az Európai Kézilabda-szövetség a szerbiai Európa-bajnokság utolsó négy helyezettje közül kettőt sorsolt a kiemeltek közé, kettőt pedig az alsó ágra, és mi éppen az utóbbi csapatok közül kaptuk meg Norvégiát, amely az egyik legerősebb volt a szóba jöhető ellenfelek közül” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának.

„A magyar férfiválogatottnak vannak kellemetlen emlékei a norvégok ellen selejtező-párharcokról, reméljük, most mi zárunk sikerrel. A norvég játékosok egész Európában magas szinten játszanak. Mi természetesen tudjuk a dolgunkat, a lehető legjobban felkészülünk majd a párharcra, amelyet Magyarországon kezdünk, és tovább szeretnénk jutni.”

 

A világbajnoki pótselejtezők párosítása:

Magyarország-Norvégia

Litvánia-Lengyelország

Oroszország-Csehország

Szlovénia-Portugália

Szlovákia-Fehéroroszország

Macedónia-Ausztria

Izland-Hollandia

Németország-Bosznia-Hercegovina

Svédország-Montenegró

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu