BL: spanyol ellenfelet kapott a Veszprém

Létrehozva: 2012. február 28. 11:26
A Szegedet a hétvégén legyőzött Real Ademar Leónt kapta a Veszprém együttese a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében - derült ki a Nemzetközi Kézilabda-szövetség kedd délelőtti sorsolásán.

 

Mivel Mocsai Lajos vezetőedző csapata csoportmásodikként végzett, az már a keddi, dániai sorsolás előtt bizonyos volt, hogy egy csoportharmadikkal csap majd össze, és az is, hogy a visszavágó lesz a Veszprém Arénában.

A León a csoportkörben kétszer is legyőzte a Pick Szegedet, a Tisza-partján 35-31-re, most vasárnap, otthon pedig 31-25-re.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 14. és 18. között, a visszavágókat pedig március 21. és 25. között rendezik meg.

A PÁROSÍTÁSOK:
MKB Veszprém KC - Reale Ademar Leon
Cimos Koper - KS Vive Targi Kielce
Zagreb - Szkopje
Savehof - Koppenhága
HSV Hamburg - Füchse Berlin
FC Barcelona - Montpellier
THW Kiel - Wisla Plock
BM Atletico Madrid - Kadetten Schaffhausen

"Ellenfelünk lehet a spanyol bajnokság harmadik helyéért csatázó Reale Ademar León is, akik az elmúlt hétvégén a Szeged ellen zárták a csoportküzdelmeiket és hazai pályán nagyon magabiztos, 31-25 arányú győzelmet arattak. Láttam a Leónt vasárnap a tévében, sérülés miatt balkezes játékos nélkül mérkőztek, de így is főlényben voltak. A Szeged hasznos információkkal és videó-anyaggal nyújthat segítséget nekünk, ha a sorsolás úgy hozza, hogy éppen velük kerülünk szembe.” - hangsúlyozta hétfőn Mocsai Lajos.

Ez az Ademar León!

Bartók Csaba és Ivo Díaz egykori együttesét 1956-ban alapították, és ahogy a nevéből kiderül, Leónban székel. 2001-ben bajnok lett, legutóbb a Barcelona és az Atlético Madriddá átalakult Ciudad mögött a harmadik helyet szerezte meg a spanyol bajnokságban. Jelenleg a negyedik pozícióban áll a pontvadászatban.

2002-ben Király Kupát nyert, 1999-ben és 2009-ben a Ligakupát hódította el. Kétszer játszott spanyol Szuperkupa-döntőt, de 2002-ben és egy évre rá is kikapott.

A Kupagyőztesek Európa Kupáját két ízben hódította el, 1999-ben és 2005-ben ünnepelhetett.

Csarnoka a Palacio Municipal 6000 szurkoló befogadására alkalmas.

A Veszprémmel nyit az Ademar honlapja
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu