Cervar állásába került a zágrábi kudarc

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 18. 17:25
Elhagyni kényszerült a Croatia Osiguranja-Zagreb kézilabdacsapatát Lino Cervar, a horvát kézilabdasport legendás és meghatározó alakja: a hivatalos indoklás szerint megromlott egészségügyi állapota tette indokolttá a közös megegyezéssel történő szerződésbontást.

A szakember sürgős távozását viszont az segítette elő igazából, hogy a Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában csapata hazai pályán kétgólos vereséget (32-30) szenvedett francia ellenfelétől, a Chambery Savoie együttesétől, így igen eltávolodott a negyeddöntőbe jutás lehetőségétől. A szakembernek azonban nem egyedül kell elvinnie a balhét…

A játékosok a következő hónapban nem kapják meg a fizetésüket, illetve amennyiben mégis továbbjutnának, úgy visszamenőleg rendezik a számlát a klubvezetők. A szerződésekhez kapcsolódóan azokat napokon belül felülvizsgálják a az illetékesek, nagy valószínűség szerint azok csökkentésére tesznek aligha visszautasítható ajánlatot.

A játékosállományban egyébként is nagy változások várhatóak: legalább öt-hat kézis távozhat a keretből, míg folyamatban van négy horvát és egy légiós szerződtetése. Cervart a zágrábi csapat élén Senjanin Maglajlija és Mirko Basic helyettesíti majd.

A szakembernek, aki párhuzamosan a horvát válogatott szövetségi kapitányi tisztségét is ellátja, nincsenek túl jó napjai. A hazai rendezésű vb-n alig két hete a döntőben elbuktak az olimpiai bajnok franciák ellen, bár a vereség és a második hely papírforma (vég)eredménynek mondható, mindez aligha vigasztalta meg a vérmes horvát drukkereket és közvéleményt. A mostani BL-vereség aztán - klubszinten legalábbis – ellehetetlenítette a nemzetközi vonalon elismert, komoly eredményeket maga mögött tudó mestert.

Az 58 éves Cervar a válogatottal olimpiát (2004, Athén) és világbajnokság is nyert már (2003, Portugália), míg két vb-fináléban elbukott: 2005-ben Tunéziában a spanyolok, míg idén hazai pályán a franciák verték őket. A 2008-as Eb döntőjében pedig a dánokkal szemben maradtak alul.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu