Cervar: Nem bírtuk a magyarok tempóját

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 3. 18:24
Lino Cervar, a horvát férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a védelemben látja a kudarc okát, Zdravko Zovko szerint fejben vesztette a délszláv állam a magyarok elleni, vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőt Veszprémben.

Lino Cervar, a horvát szövetségi kapitány sérültjeik számának ismeretében visszafogottan nyilatkozott a veszprémi találkozó előtt: „A magyarok a favoritok, ez egyértelmű. Évek óta együtt játszanak, s egyre erősebbek az összjátékban."

 

Nos, jóslata beigazolódott, igaz, olyan játékosok hiányoztak a vendégek keretéből, mint Ivano Balic, Blazenko Lackovic vagy éppen Mirza Dzomba. S ezzel még tényleg csak a legmagasabban jegyzett kézilabdázóikat emeltük ki.

 

Lino Cervar a mérkőzés után is reálisan értékelt: „A 3-2-1-es védekezési formációval jól kezdtünk, s ennek köszönhetően uraltuk is a meccset. A hazaiak mégis tudták fokozni a tempót a második félidőben, s el kell ismerni, ezt mi nem bírtuk. Volt olyan periódusa a találkozónak, amikor igencsak sok gólt kaptunk."

 

Természetesen a magyar kézilabdában felettébb járatos, mi több, a mérkőzés helyszínét rendkívül jól ismerő tréner, Zdravko Zovko is értékelt a selejtező után: „Kívülállóként sajnálom, hogy az egyébként színvonalas összecsapást nem tudtuk győzelemmel zárni. A magyarok sokkal jobban felkészültek az erőpróbára, Veszprémben tényleg pokoli atmoszféra fogadta a mieinket, s idegességüket egyesek nem tudták levetkőzni, időnként mintha el is vesztették volna fejüket. Ugyan hiányoztak nagy neveink közül néhányan, de több helyettesítő kézisünk is bizonyította, a jövőben rájuk is lehet számítani."

 

Egy biztos, legalábbis a kommentárok alapján, erre még néhány évet várni kell, hiszen a következő, 2009 márciusában rendezendő Eb-selejtezőre a szlovákok ellen még a jól bevált, sok csatát megélt Balicékat várják vissza délnyugati szomszédunk kézilabda berkeiben.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu