Cozma-film előtt döntőben a Veszprém

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 6. 20:20
Idegenbeli mérkőzését is megnyerte az MKB Veszprém a PLER ellen a férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában, így Mocsai Lajos együttese bejutott a bajnoki fináléba. Újfent nehéz napok állnak Illyés Ferencék előtt, hiszen a meccs másnapján, május 7-én mutatják be a februárban elhunyt társukról, Marian Cozmáról szóló filmet, a Szíven szúrt országot. Kálomista Gábor, a a forgatás alkalmával a SporthHirado.hu-nak elmondta, az alkotással nem az a céljuk, hogy dühöt szítsanak.

Hazai pályán 38-29-re nyert a Veszprém a fővárosi alakulat ellen, és Budapesten sem a PLER számított az esélyesebbnek... Ennek megfelelően az MKB magabiztosan, 35-25-re verték a lőrincieket.

Lelkükben ismét hatalmas teherrel léptek pályára a veszprémi játékosok, hiszen a mérkőzés másnapján mutatják majd be az elhunyt társuk, Marian Cozma tragédiájáról szóló filmet.

Kálomista Gábor, az alkotás producere a forgatás során honlapunknak elárulta, többrészesre tervezik a művet. A második epizódban a másodfokú tárgyalásig mutatnák be az eseményeket.

A szakemberről köztudott, hogy a csapat egyik nagy szurkolója volt már korábban is.

„Rengeteg barátom van a csapatból és a vezetők között is sok a közeli ismerősöm. Emiatt is mélyen érintett, ami Marian Cozmával történt. Már aznap, amikor történt a tragédia, forgattunk. Igaz, akkor még nem ilyen céllal tettük. Később jutott eszembe, hogy készítsünk filmet, amivel akár az erőszak ellen is kampányolhatunk" - mondta Kálomista. 

Iváncsik Tamásék a fináléban a Pick Szeged-Dunaferr párharc győztesével találkozik majd. Egyelőre a csongrádiak 1-0-ra vezetnek a dunaújvárosiakkal szemben.

FÉRFI KÉZILABDA NB I, RÁJÁTSZÁS:
PLER - MKB Veszprém 25-35 (11-18)
5-8. HELYÉRT:
Balatonfüredi KC–Debreceni KSE-Airport 34-21 (18-11)

Tatabánya Carbonex KC–Mezőkövesdi KC 34–25 (16–14)
9-12. HELYÉRT:
Kecskemét - Csurgó 26-26 (13-15)

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu