Császár: Az egész országért küzdünk!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 28. 12:29
A horvátországi világbajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott a svédek után a koreaiakat is legyőzte egy góllal, és mivel a szlovákok kikaptak a középdöntős szakasz harmadik játéknapján, az ötödik helyért küzdhetnek meg csütörtök este aranykezű fiaink a németek ellen. Császár Gábor ismét kulcsszerepet játszott a sikerben, a mindent eldöntő hétméterest is hallatlan magabiztossággal értékesítette.

HUN-KOR 28-27 - FOTÓGALÉRIA - ITT!

„Szerencsére jó néhány hetest befújt a fehérorosz játékvezetői páros, teszem hozzá, egyiket sem érdemtelenül – állapította meg Császár Gábor. Tudtam jól, hogy a végén rajtam áll vagy bukik minden, de nem foglalkoztam ezzel, nem is éreztem akkor magamon a mázsás terhet. Abban biztos voltam, ha cunderezve rontok, az edzőbá letépi a fejem, ezért úgy döntöttem, meglövöm izomból, ami a csövön kifér.”

Így is tett Csaszi, előbb egy erőteljes mozdulattal megfogta a labdát, majd rezzenéstelen arccal odaállt a büntetővonalhoz. Közeledett a találkozó vége, 27-27-es állásnál nyilvánvaló volt, ez lehet a meccslabda.

És bevágta, kegyetlenül bevágta. Kapaszkodott a koreai kapus, de igazából a leghalványabb esélyese sem volt a hárításra. Mert irányítónk elhatározta, márpedig ezt belövi. És be is lőtte. Ezzel nyertünk 28-27-re.

SportHirado.hu

„Elképesztő csata volt ez is, hihetetlen. Nagyon boldog vagyok – folytatta Császár. - Megmutattuk, hogy nem csupán ilyen-olyan klubcsapatokból összeválogatott kézilabdázók gyülekezete vagyunk, hanem olyan magyar emberek, akiket a szurkolók szeretete és buzdítása visz előre, ezért küzdünk mindnyájan. Az egész országért csináljuk. Fáradtak vagyunk, le se tagadhatnánk, elmacskásodtak a lábak, kicsit már mackós a mozgás.”

A viborgi irányító-átlövő egymaga nyolc gólt szerzett a huszonhétből, a támadás-befejezéseken és az értékesített büntetőkön kívül a csapatot is remekül mozgatta, jó helyen volt nála a karmesteri pálca.

Meg is választották a mérkőzés legjobbjának, ehhez az elismeréshez pedig egy sportos karóra dukál, a torna egyik támogatójának felajánlásából.

$$jatekos$$

„Nem hordok órát, ékszereket sem viselek. Az is lehet, hogy elajándékozom, még nem tudom. De mivel nem emlékszem, hogy vb-n- vagy Eb-n valaha is megválasztottak volna korábban a meccs emberének, lehet, hogy inkább mégis megtartom. Na, jó, egy ékszerem van, de csak egyetlenegy, a megboldogult nagypapámtól kapott nyaklánc.”

A magyar-koreai mérkőzés után a szlovák-svéd meccsen az észak-európaiaknak szurkoltunk. Nem is hiába, végül ők nyertek egy góllal. Azt hittük, hogy a szerdai szünnap után a csütörtöki helyosztós program záróakkordjaként Magyarország-Németország találkozó lesz az Arena Zagrebben az ötödik helyért.

A párosítás és a tét stimmel is, csakhogy a norvég tévé megvette jó pénzért az esti időpontot, így játszhatunk koradélután, háromkor.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu