Császár Gábor: Nem hiába küzdöttünk!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 26. 04:43
Császár Gábornak a gólokat és a gólpasszokat tekintve sincs oka pironkodni, a kanadai táblázat pedig végképp az ő műfaja. A lovaglóizom-sérülése miatt harcképtelen Eklemovics Nikolát helyettesítő viborgi klasszis hét találata mellett megannyi gólpasszt jegyzett a svédek elleni, 31-30-ra megnyert mérkőzésen, a horvátországi világbajnokság zágrábi középdöntőjében. A hétfői szünnap után kedden a koreaiakkal nézünk farkasszemet.

SWE - HUN 30-31 - FOTÓGALÉRIA - ITT!

Eklemovics távollétében Császár ragadta magához a földön heverő karmesteri pálcát, s ha már lehetőséget kapott, élt is vele. Nem kis felelősséggel jár a csapat mozgatása, a támadásvariációk koreografálása, a 24 éves játékos azonban cseppet sem illetődött meg a feladattól.

„Alig kapok levegőt, pedig semmi különöset nem csináltam, csak kézilabdáztunk egy jót a fiúkkal – jegyezte meg tréfásan a mérkőzés után Császár Gábor. – Végre egyszer nekünk volt szerencsénk, nem volt hiábavaló az akarás, a küzdés. Kijött a lépés a magyar válogatottnak.”

„Nikola ismeri ennek a posztnak valamennyi csínját-bínját, idősebb, rutinosabb nálam, mindenképpen előttem áll a sorban – fogalmazott szerényen a Csaszi becenévre hallgató közönségkedvenc. – Amikor megtudtam, hogy nem játszhat, megálltam egy pillanatra, és átgondoltam a dolgokat. Nem tartom magam irányítónak, hiszen a klubomban is átlövőt játszom. Arra jutottam, hogy teljesen mindegy hol, mikor, mennyit szerepelek, csak az számít, hogy tegyek meg minden tőlem telhetőt a győzelemért."

SportHirado.hu

Császár Gábor fáradozásai nem voltak hiábavalóak, hét találatával és három gólpasszával elévülhetetlen érdemeket szerzett a svéd nemzeti csapat felett aratott emlékezetes diadalban. Nyerni akartunk és nyertünk is, pedig a német játékvezetői párosnak egészen más elképzelése volt az ütközet végkimeneteléről. Ez persze a fénykorát élő irányító-átlövőnek is szemet szúrt.

„Úgy tűnik, ki kell érdemelni a tekintélyelvű bírói ítéleteket. Amit egy világszinten ismert játékosnak nem fújnak be szabálytalanságnak, azt egy feltörekvő fiatalnak igen. Remélem, mutattunk annyit a svédek ellen, hogy a dél-koreaiakkal szemben a kétes kimenetelű eseteknek nem mi leszünk a szenvedő alanyai.”

$$jatekos$$

Apropó, Dél-Korea. Pardon, Koreai Köztársaság. A gyorslábú, keresztbe-kasul szaladgáló ázsiaiak ellen nem lesz könnyű dolgunk, de miért is lenne, elvégre ez a világbajnokság középdöntője.

„Van egy kis időnk regenerálódni, felfrissülni, újult erővel indulunk ellenük a csatába – bocsátotta előre Császár. – Egyvalamit tartok elképzelhetőnek, a győzelmet. Semmi mást, nincs mese, nyerni kell. A koreaiakat már megverték a szlovákok és a franciák, a magyarokon a sor.”

A hétfői szünnap után kedden a Zagreb Arenában sorrendben Magyarország-Koreai Köztársaság, Szlovákia-Svédország és Franciaország-Horvátország mérkőzéseket rendeznek.

A második párosítás is izgalmasnak ígérkezik, a harmadikról, az előrehozott vb-döntőről nem is beszélve, mi mégis az elsőre koncentrálunk elsősorban. Ugye, nem baj?



HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu