Császár: Jobb félni, mint megijedni

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 27. 10:01
A SportHirado.hu-nak adott interjújában Császár Gábor, a magyar férfi kézilabda-válogatott klasszisa elmondta, nemzeti csapatunk bár Vantaában és Nyíregyházán is győzelmi eséllyel lép pályára a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőkön, nem lesz könnyű dolga. A dán Viborg irányítója szerint a vb-láz még odébb van, de a januári horvátországi világbajnokság csoportbeosztása kétségkívül kedvező.

- Finnország következik, előbb idegenben, aztán meg itthon. Nyíregyházán mindenképpen mi vagyunk az esélyesebbek, de mire számít Vantaában?

- Győzni megyünk, de nem lesz könnyű dolgunk. Azt mondom, jobb félni, mint megijedni – árulta el a SportHirado.hu érdeklődésére Császár Gábor a tatai edzőtáborban. - A finn válogatott egy szívós, kellemetlen stílusú ellenfél, fő ismérve a nyitott védekezés. Nem vonnék párhuzamot a Görögország elleni idegenbeli mérkőzésünkkel, mert a hazaiak csak a hajrára álltak össze szervezetten hátul, előtte másfél félidőn át rengeteg egyéni hibával, fegyelmezetlenül kézilabdáztak. Ez a meccs más lesz, nem hullhat csak úgy az ölünkbe a siker.

- A görögverést a horvátok elleni veszprémi diadal követte. Talált egyáltalán bármi kivetnivalót az eddigi produkcióban a kapitány?

- Elsősorban a végeredmény számít, márpedig az eddigi két győzelem arra enged következtetni, hogy jó úton járunk. De nem szabad elkényelmesednünk, attól, hogy mindkét selejtezőn kijött a lépés, még igenis vannak hibáink. A támadásvariációkon és a védekezési szisztémákon is van még min csiszolni.

- Három kulcsember, Nagy László, Puljezevics Nenad és Eklemovics Nikola sérülés miatt nem léphet pályára. Távollétüket nem sínyli meg a válogatott?

- Nyilvánvaló, hogy Lacival, Nenaddal és Nikolával acélosabb a csapat, mint nélkülük, de nincs mese, így is meg kell oldanunk a ránk váró feladatokat.

- Milyen formában van?

- Nem lesz gond, minden rendben van. A Viborg játékosa vagyok, a válogatott többsége veszprémi és szegedi, ez némi nehézséget jelent, nem vagyunk úgy összeszokva. Nagy könnyebbség azoknak, akik klubszinten is együtt gyakorolnak napról napra.

- Nyilván elsősorban a soron következő Eb-selejtezők szolgáltatják a témát, de gondolom, azért már a januári, horvátországi világbajnokság is egyre gyakrabban szóba kerül.

- Hogyne, de a vb-láz azért még odébb van.

- Világbajnoki csoportellenfeleink Szlovákia, Románia, Argentína, Ausztrália és Franciaország lesznek. Mi ez, valami kívánságműsor?

- Azért ne túlozzunk, nem lesz ez sétagalopp. De az vitán felüli, hogy nem panaszkodhatunk a sorsolásra. A legtöbben azt mondják, hogy a szlovákokat, a románokat, az ausztrálokat és az argentinokat simán verjük, aztán a franciákkal meg eldöntjük egymás között a csoportelsőséget. Nem érzem úgy, hogy lenne bármi értelme ennyire előreszaladnunk, elég lesz, ha majd akkor és ott megteszünk mindent a sikerért. Addig felesleges totózni.

- Legutóbb több mint négy évvel ezelőtt, az athéni olimpia előtt volt példa arra, hogy a női és a férfi válogatott együtt edzőtáborozott. Ez jó ómen lehet, elvégre a görög fővárosban óriási meglepetésre az elődöntőbe jutottak, és végül negyedikek lettek.

- Így van, jó ómen. Reméljük ez kölcsönös, a lányok az Eb-n, mi meg a vb-n alkotunk maradandót. Van, akivel régóta baráti viszonyban vagyok, van, akit viszont alig ismerek közülük. Legalább ilyenkor, az edzések között jobban megismerkedhetünk egymással.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu