Dejan Perics, a Kossuth téri tüntető

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 20. 10:23
A férfi kézilabda Magyar Kupa hétvégi budapesti négyes döntője az MKB Veszprém fáklyás diadalmenetét hozta, ahogy az FTC Cityline az elődöntőben, úgy az ősi rivális Pick Szeged a fináléban sem lehetett akadály. A kupadöntő hőse, a kordonbontó Dejan Perics honlapunknak adott interjújában többek között Marian Cozmáról, a játékosok és a szurkolók különleges kapcsolatáról és az ortodox húsvétról is beszélt.

Fotó: Kovács Anikó

 

- Ezt azért ne ismételje meg a Kossuth téren! Még fülön csípik a rendfenntartó erők…

- Tessék? Mit ne ismételjek meg?

- A kordonbontást.

- Muszáj volt tennem valamit. A játékosok a pályán ünnepeltek, a szurkolók meg a lelátón. Ha már ők nem jöhettek le hozzánk, mi mentünk fel, a nézőtérre. Közénk állt a kordon, hát félrehúztam, hadd mulassunk együtt.

- Ahogy az a veszprémi kézilabdacsalád hagyományaihoz illik.

- Így van! Ez tényleg egy igazi család. Eddig is összetartó közösség volt a miénk, de Marian halála óta még inkább vállvetve segítjük egymást. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Amikor azt skandálták a drukkerek a lelátón, hogy „Cozma, Cozma!”, könny szökött a szemembe.

- Az egy dolog, hogy FTC Cityline ellen ötven százalék felett védett, de hogy a Pick Szeged ellen is, az már valami egészen elképesztő. Mi a titok?

- Nincs titok. Jó formában vagyok, jól megy a védés. Jöhettek a lövések közelről, távolról, középről, szélről, éreztem a ritmust. El kell kapni a fonalat az elején, aztán megy minden magától. Ennyi az egész. Meg persze tudni kell mozgatni hátulról a falat, szólok a fiúknak, hogy tolódjanak egy kicsit jobbra, egy kicsit balra. Nem szabad rést hagyni a pajzson. Így azért mindjárt más.

- Luka Zvizejt az őrületbe kergette, a szlovén szélsőnek alaposan elvette a kedvét a végére…

- Így alakult. Luka lőtt, Dejan védett. A legtöbbször ez volt a koreográfia. Üzenem neki, hogy lesz még alkalma visszavágni, éppen ezért készülődhet. De sok jót nem ígérek.

- Kezdődhet a fieszta?

- Naná! Indul a Budapest-Veszprém bulikaraván. Berúgni nem fogunk, de egy-két pohár pezsgő azért belefér. Vannak számomra fontos és kevésbé fontos dolgok. A sport és a vallás az előbbi kategóriába tartoznak. Külön öröm számomra, hogy az ortodox húsvét ünnepén nyertük meg a Magyar Kupát.

- A kupadöntő után hamarosan a bajnoki finálé következik, várhatóan a Pick Szeged ellen. Sétagalopp lesz?

- Dehogyis! Attól, hogy ma te vagy a jobb, nem biztos, hogy holnap is téged ünnepelnek majd. A siker múlandó. De persze mindent megteszünk azért, hogy megvédjük a címűnket. A kupában Marian Cozmáért küzdöttünk és győztünk. Ez a cél a bajnokságban is.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu