Dunaújvárosból erősített a BL-elődöntős

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 7. 12:00
Rövid idő alatt nagyot fordult a világ Ancsin Gáborral, a Dunaferr férfi kézilabdacsapatának tehetséges átlövőjével. Az újvárosiak játékosa alig egy hónapja átesett a felnőtt válogatottbeli tűzkeresztségen – tagja volt a bécsi Samsung Kupát megnyerő magyar együttesnek –, majd a Nemzeti Sport keddi számában már arról számolhatott be, hogy júliustól három évig a német Löwenben folytatja pályafutását.

A német klub a Bundesliga, így Európa egyik meghatározó alakulata is egyben, a BL-negyeddöntőben az orosz Csehovszkije Medvegyit búcsúztató mannheimieket ott találjuk a kontinens legjobb négy férficsapata között.

A 18 éves magyar kiválóság négy éve, a volt válogatott Mohácsi Árpád ajánlására érkezett Dunaújvárosba, érdeklődés irányába külföldről már régóta van. Voltak kérők a német és a spanyol élvonalból is, végül a Löwen volt a legkitartóbb és a legkonkrétabb mind közül. Három hónappal ezelőtt célegyenesbe fordultak a tárgyalások, amelyek most jutottak el a végkifejlethez.

Az átlövő a sportnapilapban részletekről is szolgált németországi légióskodásával kapcsolatban. Ezek szerint a nyártól a Löwen első keretéhez tartozik majd, a németek első csapatával készül, de az első évben egyelőre csak epizódszerepeket szánnak neki. Éppen ezért, hogy kellő mérkőzésszáma is legyen, időközben kettős igazolással a másodosztályú Friesenheim csapatát is erősíti majd, ahol meccsrutint is szerezhet.

Németországban nagy reményeket fűznek Ancsinhoz, Thorsten Strom, a Löwen menedzsere szerint a szakemberek óriási tehetséget fedeztek fel, akiben hatalmas lehetőséget látnak, így ennek fényében egyengetik majd jövőjét.
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu