Egymás után hetedszer bajnok a Veszprém!

Szerző: MTILétrehozva: 2014. május 11. 21:21
Sorozatban hetedszer, összesítésben 22. alkalommal lett aranyérmes a Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben, miután a döntőben másodszor is legyőzte a Szegedet. A címvédő szerdán hazai pályán simán, 30-21-re diadalmaskodott, vasárnap, a Tisza-partiak otthonában pedig jó hajrájának és eredményes emberhátrányos játékának köszönhetően győzött a 28-24-re. A Veszprém ebben az idényben már megnyerte a Magyar Kupát, május 31-én és június 1-jén pedig még a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében érdekelt. A Szeged az MK-ban is második volt, és egy hét múlva az EHF Kupa berlini Final Fourjában lép pályára.

Döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém 24-28 (13-13)
A párharc végeredménye: 2-0 a Veszprém javára.

A vasárnapi találkozó előtt abban bízhatott a Szeged, hogy az alapszakaszban saját közönsége előtt már legyőzte egyszer legnagyobb hazai riválisát, igaz, akkor szinte a tejes hatvan percen át jól játszott.

A meccs elején Mikler - aki a nyártól a Veszprém kapusa lesz - kivédte Ilic büntetőjét, de később így is a vendégek kerültek előnybe. A hazaiak Ilyés góljaival eleinte tartották a lépést, a félidő derekán azonban, 4-6-nál mégis kénytelen volt időt kérni a Pick edzője, ugyanis csapata támadójátéka kiszámíthatóvá vált. Ettől ugyan feljavult a Szeged, ám a vezetést nem tudta átvenni. Sőt, megint következett egy remek veszprémi sorozat, így a 21. percben 10-7-re módosult az állás. Aztán a trónkövetelő pillanatai következtek (10-10), erre a címvédő trénere kért időt. A szünet előtti hajrában Larholm pattintott hetesét védte lábbal Alilovic, így döntetlennel vonultak el a pihenőre a felek.

A második félidőt is a Veszprém kezdte jobban, majd Miklert le kellett cserélni. A Szeged keményen harcolt, tapadt ellenfelére, ugyanakkor emberelőnyben sem tudott fordítani. Nagy emberhátrányban 21-19-re módosította az állást, közben akadtak látványos találatok is: Parrondo és Sulic a kapunak háttal talált be.

Schuch kiállítása előtt még kétgólos hátrányban volt a Tisza-parti együttes, amikor kiegészült a Veszprém, már háromban (21-24). Mivel a hajrában sem sikerült újat mutatnia a hazai csapatnak, eldőlt a bajnoki cím.

Címkék: MKB Veszprém
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu