Eklemovics: Ezek C kategóriás amatőrök

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 18. 13:00
Az ausztrálok leigázása után a francia-román világbajnoki csoportmeccs első félidejét még a helyszínen, az eszéki sportcsarnok lelátóján helyet foglalva tekintette meg szombat este a magyar férfi kézilabda-válogatott. Miközben a pekingi aranyérmes a pályán móresre tanította délkeleti szomszédunkat, az MKB Veszprém elsőszámú fazonszabásza, Eklemovics Nikola a tribünön adott interjút a SportHíradó.hu-nak.

ESZÉKI ÚTINAPLÓ, 1. RÉSZ - ITT!

HUN-AUS 41-17 - FOTÓGALÉRIA - ITT!

KENGURUKAT ETETTÜNK ESZÉKEN - ITT!

EXKLUZÍV VB-NAPLÓ: NAGY LÁSZLÓ - ITT!


- Összességében elégedett a magyar válogatott világbajnoki premierjével?

- Egyáltalán nem. Azt hittem, hogy szombaton rajtol a torna, erre kiderült, hogy számunkra csak vasárnap.

- Csak vasárnap? Ezzel arra utal, hogy az ausztrál kézilabda fényévekre van a vébé nívójától?

- Pontosan. Ne szépítsük, ezek C kategóriás amatőrök, még csak tanulgatják a sportágat. Ez rosszabb volt, mint egy tét nélküli felkészülési meccs. A kiélezett csatákból sokkal többet profitálhat a csapat, mint az ilyen teljesen egyoldalú találkozókból.

- A két pont azonban így is, úgy is jár.

- Hát persze. Annyi biztos, hogy a románok ellen ennél sokkal több kell. Az ausztrálokat úgy vertük meg huszonnégy góllal, hogy hátul nem is zártunk össze eléggé, vasárnap délután sokkal határozottabban kell védekeznünk, támadásban pedig végre terítékre kerül a klasszikus kézilabda: a felállt fal elleni ostrom.

- Egybehangzóan állítják, hogy a csoportból első vagy második helyen kellene továbblépni. Mik a tervei a folytatásra?

- Ez nem is lehet kérdéses: tíz mérkőzéssel kalkulálok: az öt csoportmérkőzés után három meccs a középdöntőben, majd az elődöntő végül pedig megyünk az aranyért vagy a bronzért.

- Ezek szerint hisz a csodákban?

- Szerencsére mindez csodatétel nélkül is megvalósítható, nincs más dolgunk, minthogy a következő három fellépésünkön valahogy nyerjünk, a franciák elleni ütközettől kezdve pedig február elsejéig százötven százalékot nyújtsunk.

- Az alapfelállásban a hat mezőnyjátékosból öt veszprémi. Átlendítheti a holtpontokon az együttest a bakonyi tengely?

- Gál Gyulával, Ilyés Ferivel és a két Iváncsik-tesóval nemcsak a válogatottban, hanem klubszinten is egy célért küzdünk, le sem tagadhatnánk. Hiába ismerjük azonban egymás gondolatait, és kommunikálunk félszavakkal, egyetlen sorral nem érhetjük el a céljainkat. Ezt nagyon jól tudja Hajdu János is, aki olyan társaságot hívott össze erre a világbajnokságra, hogy ha kell, legyen lehetősége a rotációra. Feszített a tempó, erre előbb-utóbb szükség is lesz.

SportHirado.hu

 


VÉLEMÉNYEK - MESTER ÉS TANÍTVÁNYAI
Hajdu János szövetségi kapitány: - Megnyertem életem első világbajnoki mérkőzését a válogatott élén, ez örömmel tölt el. Az ausztrálok derekasan küzdöttek, de így is kijött a két csapat közti tudásbeli különbség. A románok elleni játék sokkal koncentráltabb, tudatosabb lesz.
Iváncsik Tamás, az MKB Veszprém 60-szoros válogatott szélsője: - Csodálatos volt a hangulat, köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan velünk tartottak. Messzemenő következtetéseket nem kell, és nem is lehet levonni ebből a találkozóból, hiszen nem voltak velünk egy súlycsoportban az ausztrálok. A románok viszont fogadkoznak, de le kell küzdenünk őket is.
Mocsai Tamás, a TBV Lemgo 100-szoros válogatott átlövője: - Hatalmas megtiszteltetés ért: százados lettem. Ideális vb-debütálás volt ez, de ennél nyilván csak nehezebb ellenfelek jönnek. A Bundesligában lehúzott évek maximalizmusra neveltek, éppen ezért nem érném be azzal, ha a franciák mögött másodikként mennénk tovább, az élre kell törnünk.
Putics Barna, az FC Barcelona 19-szeres válogatott átlövője: Hét győzelemmel be lehet masírozni az elődöntőbe, ebből egy már megvan. A románok ellen szívósabban kell védekeznünk, hiszen nagyságrendileg hatékonyabban támadnak majd. Szinte kizártnak tartom, hogy még egyszer negyvenegy gólt dobjunk, de lehet nyerni huszonhat-huszonnyolc találattal is. A csoportból sorrendben Franciaország, Magyarország és Románia jut tovább.


A sikeres debütálás után az erőltetett menet második állomásán Románia legjobbjaival szállnak szembe aranykezű fiaink, a találkozót délután öt órakor rendezik az eszéki sportcsarnokban. Előtte ausztrál-szlovák, utána argentin-francia mérkőzést rendeznek a létesítményben.

► VIDEÓINTERJÚ: Nagy Lászlót nem zavarja a sérülés - ITT!

► VIDEÓINTERJÚ: Gál Gyula és a vb-baba - ITT!

► VIDEÓINTERJÚ Hajdu János szövetségi kapitánnyal - ITT!

 

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu