Erősen tartalékos Győr a Fradi ellen

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2015. január 20. 13:23
Az erősen tartalékos, címvédő Győr a trónkövetelő Ferencvárossal csap össze szerdán a női kézilabda NB I csúcsrangadóján, az Audi Arénában.

Az egyeduralkodó Győri Audi ETO KC hazai bajnoki mérkőzésen legutóbb több mint tíz éve, egészen pontosan 2004. szeptember 26-án kapott ki, akkor a Dunaújváros győzött a Magvassy Sportcsarnokban. Az azóta tartó parádés sorozat 2004. október 3-án kezdődött, éppen a ferencvárosiak elleni 32-28-as diadallal.

A 2004-es keretből négyen - Görbicz Anita, Orbán Adrienn, Bódi Bernadett és Herr Orsolya - jelenleg is csapattagok, bár Görbicz kivételével mindannyian megjártak azóta más klubokat is.

Most viszont komolyan gyengült - bár így is erős - a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes ETO. A sztárirányító Görbicz és a világklasszis kapus, a szezon végén távozó norvég Katrine Lunde anyai örömök elé néz, Orbán, valamint a védekezésben és támadásban is erős brazil Eduarda Amorim, és a Lunde pótlására érkezett horvát kapus, Jelena Grubisic pedig olyan súlyos sérüléssel bajlódik, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára.

Ez a fővárosiaknak kedvezhet, bár a vendégek a sok hiányzó ellenére sem számítanak esélyesnek. Egyrészt a győriek cseresora is a BL-ben edződött - az FTC szeptemberben kiesett a sorozat  selejtezőjében -, másrészt a télen két komoly játékost is tudtak igazolni a brazil védekező beállós, Tamires Morena és a cseh jobbszélső, Jana Knedlikova személyében. Azóta Grubisic kidőlt a sorból, így a győrieknek kell még egy kapust szerződtetniük Herr mellé.

A tabella élén a Győr áll százszázalékos teljesítménnyel, míg az FTC - még a rossz emlékű szeptemberben, 13-án - hazai pályán 28-28-as döntetlent ért el a Siófok ellen. Egy hete a zöld-fehérek ugyancsak 28 gólt kaptak a Balaton-partiaktól, de akkor 38-at lőttek.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu