Felmorzsoltak minket, elúszott a vb

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2014. június 15. 20:06
Nem jutott ki a jövő évi, katari világbajnokságra a férfi kézilabda-válogatott, amely a félidőben ugyan még összesítésben hatgólos előnyben pihenhetett, de a végére felőrölte Szlovénia Velenjében, a vb-playoff-párharc vasárnap esti visszavágóján.

Vb-selejtező, visszavágó:
Szlovénia-Magyarország 32-26 (13-16)
Velenje, 2000 néző, v: Kurtagic, Wetterwik (svédek).

Gólszerzők: Gajic 9/4, Skube 5, Natek 4, Zvizej 3, Gaber 3, Dolenec 3, Bombac 2, Miklavcic 1, Bezjak 1, Spiler 1, illetve Nagy 6, Iváncsik 4, Harsányi 4, Lékai 3, Császár 3, Zubai 2, Szöllösi 2, Putics 1, Szalafai 1.

A párharcot 54-51-es összesítéssel a szlovén csapat nyerte, amely így részt vehet a jövő évi, katari világbajnokságon.

Mocsai Lajos együttese - amely a múlt heti, veszprémi első meccsen 25-22-re nyert - az 58. percig továbbjutásra állt.

A vb-részvétel azért is fontos lett volna, mert Katarban olimpiai kvóta, illetve olimpiai selejtezős helyezések szerezhetők, azaz a mostani kudarc azt is jelenti, hogy a válogatottnak nagyon nehéz lesz az útja, ha ki akarja harcolni a 2016-os riói ötkarikás szereplést.

Elsőként ki kell kerülnie a 2016. januári lengyelországi Európa-bajnokságra, ahol az aranyérmes kvótát szerez Rióra. Ha nem sikerül megszerezni az első helyet, akkor olyan helyezést kell elérni, hogy a magyarok előtt szinte csak olyanok végezhetnek, akik a 2015-ös vb-n is előkelő pozíciókban zártak. Ez után következhet a 2016 tavaszán esedékes olimpiai selejtező - egyelőre ismeretlen városban, bárhol a világon -, ahol a kvartett első vagy második helyén kell végezni.

Olyan magasan jegyzett válogatottak, mint például a szerb, a német és a norvég ugyancsak elbuktak a vb-selejtezőn, így velük biztosan harcolni kell majd az ötkarikás kijutásért.

"Sajnos a végjátékra elfogytunk. Többen sérültek voltak, pihentetni kellett őket, de a cserék révén megbomlott az egység. A támadásokban a kritikus szakaszban labdákat veszítettünk, leindítottak bennünket. Tőlünk nem volt senki, aki a végén elvállalta volna a befejezéseket. Komplett kerettel jobban bírtuk volna" - mondta az MTI-nek a kapitány, hozzátéve, hogy hazai pályán reálisan lett volna mód 6-7 gólos előnyt szerezni, az most elegendő lett volna. A jövőről azt mondta: van út az olimpiára.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu