Férfiválogatott, még Puljezeviccsel

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 9. 14:53
Júniusban négy mérkőzéssel folytatja, egyben a végére is ér az Európa-bajnoki selejtező sorozatnak a magyar férfi kézilabda-válogatott. A kontinensbajnokságot 2010 elején Ausztriában rendezik majd meg. Hajdu János együttese csoportelsőként és tulajdonképpen már továbbjutóként várhatja a bajnoki szezon utáni folytatást. A szövetségi kapitány már postázta is a meghívókat kiszemeltjeinek, akik között változatlanul ott találjuk Puljezevics Nenadot.

Utóbbi játékos esete azért pikáns, hiszen a honosított szegedi hálóőr az év eleji, horvátországi vb-t követően több helyen már arról nyilatkozott: a jövőben nem szerepel többet a magyar válogatottban.

Erről az elhatározásáról azonban sem szóban, sem írásos formában nem értesítette akkor és azóta sem a kapitányt, illetve a Magyar Kézilabda-szövetséget. A világklasszis kapus nevét az áprilisi, bécsi tornára készülő bő magyar keretben is ott láthattuk, ám azon klubtársaival, valamint a veszprémi kulcsemberekkel együtt nem vett részt. A nemzetközi kupamérkőzések miatt a szövetségi kapitánytól ideiglenesen felmentést kapott. Nem úgy a júniusi feladatokra.

„Nálam feltétlenül ott a helye a négy legjobb kapus között” – nyilatkozta a kezi.hu-nak Hajdu János, aki most is megerősítette: Puljezevics még mindig nem jelezte, részéről pontot tett válogatottbeli pályafutásának a végére.

Csapatunknak két biztos hiányzója lesz júniusban, a veszprémiek szélsőjére, Gulyás Péterre Achilles-ín műtét vár, míg klubtársa, Gál Gyula sem edz már hetek óta, utóbbi keresztszalag-műtétjét követően éppen a felépülésén munkálkodik.

A szövetség jövő héten megválasztásra kerülő új elnöksége – a leköszönő, nyugdíjba készülő elnök, Kiss István helyét a főtitkár, Sinka László veheti át – május 17-én hagyja jóvá az Eb-selejtezőkre nevezhető 28-30 fős bő keretet.

„A határidő szorít, hiszen a kluboknak egy hónappal a közös munka megkezdése előtt el kell küldenem a behívókat, hogy elengedjék a játékosokat. Éppen ezért a jelenlegi névsor még nem a pontos válogatott keret, inkább csak egy tervezet, egy-két hiányzó névvel, hiszen a bajnoki rájátszás során még bárki felhívhatja magára a figyelmet.”

„Szélsőposztokon, jobbátlövőben és beállóban tehát további játékosok behívására is sor kerülhet, Mocsai Tamást ugyanakkor nem csak jobbátlövőben, hanem irányítóként is szeretném szerepeltetni, míg Császár Gáborral a balátlövő posztján is számolok” – ment bele a szakmai részletekbe is a kapitány a specifikusan sportági internetes oldalon, kiegészítve azzal, hogy további két-két jobbszélső és beálló, illetve egy-egy jobbátlövő és balszélső is helyet kaphat még a keretben.

A sorozat második etapja számunkra június 10-én a szlovákok elleni hazai találkozóval kezdődik, majd északi szomszédunk ellen zárunk 21-én. A két összecsapás között előbb ellátogatunk Horvátországba (13-án), majd fogadjuk a görögöket (18-án).

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT BŐ KERETE:
Kapusok: Fazekas Nándor (Gummersbach), Liszkai Szilveszter (MKB-Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr), Nenad Puljezevics (Pick-Szeged)
Jobbszélsők: Harsányi Gergely (PLER), Iváncsik Tamás (MKB-Veszprém)
Jobbátlövők: Balogh Zsolt (PLER), Laluska Balázs (Pick-Szeged), Mocsai Tamás (Lemgo), Nagy László (Barcelona)
Irányítók: Császár Gábor (Viborg), Nikola Eklemovics (MKB-Veszprém), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
Beállók: Herbert Gábor (Pick-Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB-Veszprém), Katzirz Dávid (Pick-Szeged), Putics Barna (MKB-Veszprém)
Balszélsők: Halász Máté (Tatabánya-Carbonex), Iváncsik Gergő (MKB-Veszprém), Törő Szabolcs (Dunaferr)
HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu