Gál Gyula szezonja már véget ért

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 14. 17:21
A szombati Mezőkövesd elleni mérkőzésen még játszott a válogatott játékos, Gál Gyula, már akkor érezte a fájdalmat a térdében, de csak húzódásra gyanakodott.

A Mezőkövesdi KC - MKB Veszprém bajnoki mérkőzés volt az utolsó mérkőzése a 2008-2009-es évadban Gál Gyulának. A magyar kézilabda válogatott és a veszprémiek beállósa a mérkőzésen kezdőként lépett pályára és amíg ott volt, négy gólt szerzett.

Az alábbiakat a www.mkbveszprem.hu internetes oldalról idézzük:

„A 34. percben egy támadásunk végén Gál Gyula a földön maradt, majd fél perc elteltével szerencsére tudta vállalni a játékot. Aztán később kiderült, hogy mégis nagyobb a baj, meghúzódott a jobb vádlija, és nem tért vissza a pályára. Lapcevic került ekkor a vonalra támadásban, majd Mocsai Lajos Uros Vilovszkit nevezte be a találkozóra, aki addig a lelátón várakozott.”

A mezőkövesdi mérkőzés lefújása után az antidopping bizottság emberei is megjelentek az öltözőfolyosón és három veszprémi játékost doppingvizsgálatra köteleztek: Iváncsik Gergőt, Gulyás Pétert és Gál Gyulát. Természetesen a játékosok készségesen álltak a vér- és vizeletvizsgálatok elé, igaz, az utóbbi minta produkálása kicsit nehezen ment.

Gál Gyula elmondása szerint a szombati meccs után még csak húzódásra gyanakodott, de másnap már érezte, hogy ennél nagyobb a baj. Reggel alig tudott lábra állni, bedagadt a térde. Azonnal hívta telefonon Dr. Mahunka Zsolt csapatorvost, aki megvizsgálta, majd leszívta a térdéből azt a véres folyadékot, mely a duzzadást okozta.

A keddi napon már Budapesten vizsgálta meg a játékos térdét Dr. Hangody László professzor, aki péntekre már elő is jegyezte a veszprémiek játékosát a műtétre. A specialista szerint, ha minden a tervek szerint alakul, akkor Gál már augusztusban elkezdheti az edzéseket és a szeptemberi bajnoki nyitányon ott lehet a Veszprém kezdőcsapatában.

Gál Gyulának ezzel a sérüléssel és a műtéttel véget ért a 2008-2009-es bajnoki szezon, sőt, a hétvégi Magyar Kupa-döntőt is csak a televízióból tudja megnézni.

Nincs irigylésre méltó helyzetben Mocsai Lajos, az MKB vezetőedzője, mivel a rutinos beállós pótlása nem egyszerű feladat. Marian Cozma halála után a szerb Uros Vilovszkit nevezték be a nemzetközi kupákba, de a fiatal játékos még nem szokott össze úgy csapattársaival, mint Gál. Természetesen a lehetséges beállós posztra az orosz Lusnyikov és a szerb Lapcsevics is alkalmas, akik eddig főleg csak védekezésben jutottak szerephez. Újabb játékos igazolása a nyári szünetig szóba sem jöhet, mivel már februárban lejárt az igazolási és átigazolási időszak.

A magyar válogatott júniusi EB-selejtezőire is megoldást kell találnia Hajdu János szövetségi kapitánynak, ki fogja helyettesíteni Gál Gyulát.

HIRDETÉS
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu